Start kaartverkoop Matthäus-Passion Huizen: het motto van deze uitvoering door Huizer zangers is ’Passie Verbindt’

Een eerdere uitvoering van de Matthäus-Passion in de Oude Kerk in Huizen.
© Archieffoto studio kastermans/danielle van coevorden
Huizen

De kaartverkoop voor de uitvoering van de Matthäus-Passion in Huizen (woensdag 8 april in de Oude Kerk) start op maandag 27 januari. Dan is er om twee uur ’s middags bij Eethuys Õ Donder een feestelijke aftrap. Het is de vierde keer dat het klassieke stuk in Huizen wordt opgevoerd. Wel is de aanpak dit jaar totaal anders dan voorheen.

Alle zangers van het projectkoor zijn inwoners van Huizen. Om mee te mogen zingen hebben zij in oktober auditie gedaan. Zo wil de stichting achter dit muzikale evenement vorm geven aan het motto ’Passie Verbindt’.

Voor de begeleiding van het koor tekent Wouter Verhage, die studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en zelf zanger is bij verschillende ensembles. Een van de solisten is de Huizer Palle Fuhr Jørgensen van het Groot Omroepkoor uit Hilversum. En de muziek wordt verzorgd door het barokorkest Cappella Maria Barbara uit Hilversum.

Naast een kaartje (volwassenen betalen 38 euro, jongeren tot 18 jaar 25 euro) voor de uitvoering, is het ook mogelijk een arrangement te boeken; een kaartje én drie-gangen-diner voorafgaand aan de Matthäus à 59 euro 50. Deelnemende restaurants: Eethuys Õ Donder, Insolar of de Beau Geste. Kaartjes of arrangementen zijn te boeken via www.matthauspassionhuizen.nl

Losse verkoop via CaRé Juwelier, De Lange Menstore, De Bibliotheek, Boekhandel Echo, Café Restaurant De Krachtcentrale.

Meer nieuws uit Gooi