Achttien appartementen Duc van Tol opgeleverd: ’Dit wordt het jaar van het bouwen in Castricum’

Het complex Duc van Tol in Limmen.
© foto kennemer wonen
Limmen

Het appartementencomplex Duc van Tol aan de Visweg in Limmen is opgeleverd. De nieuwe bewoners van de achttien appartementen hebben van Kennemer Wonen de sleutels uitgereikt gekregen.

Eind 2018 is HSB bouw uit Volendam gestart met de bouw van het complex Duc van Tol in het gebied de Zandzoom. Het gebouw is vernoemd naar de tulpensoort die vroeger op deze locatie werd geteeld. Nu staat er een energiezuinig complex met achttien appartementen in de ’betaalbare categorie’.

Duc van Tol is verdeeld in acht tweekamerappartementen en tien driekamerappartementen van 65 tot 70 vierkante meter. De huur wordt 651 euro per maand voor drie kamers en 606 euro voor twee kamers, exclusief 30 euro servicekosten per maand.

Na het uitreiken van de sleutels van vijftien woningen onlangs aan de Eerste Groenelaan in Castricum, is dit het volgende project dat Kennemer Wonen in deze gemeente heeft afgerond.

Gasloos

Mede door een subsidie van de gemeente Castricum is extra geïnvesteerd in duurzaamheid. De energiezuinige woningen zijn gasloos en allemaal voorzien van een individuele warmtepompinstallatie. In totaal zijn er 144 zonnepanelen geplaatst, acht zonnepanelen per woning.

In de gemeente Castricum is grote behoefte aan betaalbare huurwoningen. Veel ouderen willen graag hun grote woning verruilen voor een bescheiden appartement, maar kunnen nauwelijks iets vinden. Om de doorstroming te bevorderen hebben huurders die een eengezinswoning binnen de sociale huur in de gemeente Castricum achterlaten voorrang gekregen voor het Duc van Tol-complex.

Woonwethouder Paul Slettenhaar: ,,Dit wordt wat mij betreft het jaar van het bouwen.’’

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen