Premium

Naarder Mohamed Azarfane loopt ultramarathon voor Stichting Hartekind, ’Marathon Mo behaalt altijd zijn doel’

Naarder Mohamed Azarfane loopt ultramarathon voor Stichting Hartekind, ’Marathon Mo behaalt altijd zijn doel’
Mohamed Azarfane in actie.
© Eigen foto
Naarden

Een sportieve prestatie koppelen aan een goed doel is tegenwoordig vaker regel dan uitzondering. De Naarder marathonloper Mohamed Azarfane doet dit ook al enige tijd. Dit keer tilt hij zijn sportieve prestatie echter naar een hoger niveau.

Waar anderen kiezen voor een marathon, gaat de Naardense installateur op voor een ultramarathon, de Two Oceans Marathon in Zuid-Afrika. Deze telt 56 kilometer, in plaats van de iets meer dan 42 kilometer voor een gewone marathon. Het geld dat Azarfane middels sponsors bij elkaar loopt is bestemd voor de Stichting Hartekind.

Azarfane is momenteel elke dag bezig met de voorbereiding voor de Two Oceans Marathon die voor 11 april op de agenda staat. ,,Het vraagt veel van me’’, merkt de trotse vader van twee kinderen. Naast zijn gezin en zijn eigen elektrotechnische bedrijf Focus Elektrotechniek doet hij twee keer per week conditietraining door te boksen. ,,De rest van de dagen is het hardlopen. Afgewisseld met voldoende rust. Het hoort er allemaal bij. Maar ik geniet er heel erg van.’’

Hij spreekt uit ervaring, want ’Marathon Mo’ zoals hij zichzelf op facebook en twitter noemt, heeft al aardig wat marathons onder de zolen. Natuurlijk in eigen land, zoals Amsterdam, Utrecht en natuurlijk Rotterdam, maar ook elders in de wereld rende Azarfane de nodige kilometers. Zo liep hij onder meer marathons in New York, Londen, Boston, Chicago en Berlijn om er maar een paar te noemen. Ook in Tokio rende hij al eens 42 kilometer. Daar heeft hij er toen ook een goed doel aan gekoppeld. Dankzij sponsoren uit het Gooi en omstreken heeft hij toen 5000 euro ingezameld voor KanjerGuusje.

Naarder Mohamed Azarfane loopt ultramarathon voor Stichting Hartekind, ’Marathon Mo behaalt altijd zijn doel’
’Marathon Mo’ zamelde met het lopen van een marathon eerder al eens 5000 euro in voor KanjerGuusje.
© Eigen foto

Met de Zuid-Afrikaanse ultramarathon wil hij zeker ditzelfde bedrag bij elkaar proberen te lopen voor de Stichting Hartekind. Deze organisatie stelt zich ten doel dat kinderen met een aangeboren hartafwijking in de toekomst nog beter behandeld kunnen worden en een gezond leven kunnen leiden. ,,Het overwinnen van een aangeboren hartafwijking is ook een marathon, geen sprint. Het is voor mij dan ook erg logisch dat ik me in kan zetten voor Stichting Hartekind”, legt Azarfane zijn extra motivatie voor deze marathon uit.

Wie Marathon Mo wil sponsoren kan dit doen via www.pifworld.com (zoeken op Azarfane). ,,Als mensen mij sponsoren weten ze dat ze iemand steunen die ontzettend gedreven is en altijd zijn doel behaalt”, belooft Azarfane.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen