Zorgcomplex Betsy Perk in Hoorn deels ontruimd om brand, een gewonde [video]

© DNP.NU
© Foto’s: DNP.NU
© DNP.NU
© DNP.NU
© Foto: DNP.NU
1/6
Hoorn

In het woon- zorgcomplex Betsy Perk in de Hoornse Kersenboogerd is dinsdagavond brand uitgebroken. Hulpdiensten werden massaal ingezet. Eén bewoner is gewond geraakt.

De Veiligheidsregio NHN meldde dat een bewoner gewond is geraakt bij de brand, de ambulancedienst ontfermde zich over dit slachtoffer. De gewonde zou met ernstig letsel naar een ziekenhuis zijn overgebracht. Een aantal andere bewoners zijn nagekeken vanwege rookinhalatie.

De brandweer was met diverse wagens ter plaatse. Al snel werd opgeschaald naar grote brand en later werden nog meer hulpdiensten opgetrommeld, waaronder een traumahelikopter.

Aan het begin van de avond waren al meerdere bewoners uit hun woningen gehaald, door zowel verzorgers als hulpverleners. Ruim twintig bewoners worden tijdelijk in het naastgelegen wijkcentrum opgevangen.

Wat precies in brand stond en hoe dit heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De brand is ontstaan op de tweede verdieping van het complex.

© DNP.NU

Even na half tien werd door de Veiligheidsregio gemeld dat de brand uit was en dat het incident onder controle is. Bewoners mochten daarna weer naar hun woningen terugkeren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen