Premium

Natuurmonumenten zegt ’s-Graveland vaarwel en verhuist naar kantoorpand Station Amersfoort

Natuurmonumenten zegt ’s-Graveland vaarwel en verhuist naar kantoorpand Station Amersfoort
Schaep en Burgh in ’s-Graveland: Eind dit jaar geen hoofdkantoor van Natuurmonumenten meer
© archieffoto willemijn bos
’s-Graveland

Het hoofdkantoor van Natuurmonumenten gaat verhuizen naar een groot kantoorpand bij Station Amersfoort. De bekende ’s-Gravelandse rijksmonumenten Schaep en Burgh en Boekesteyn waarin zo’n tweehonderd mensen werken zullen mogelijk voor de verhuur beschikbaar komen.

De medewerkers zijn deze week via het digitale personeelsblad (intranet) op de hoogte gesteld van het voor hen ingrijpende nieuws. Het huurcontract is vlak voor kerst getekend, nadat heel het afgelopen jaar intern flink discussie is gevoerd over de toekomst van het hoofdkantoor. Meerdere opties zijn daarbij onderzocht, maar uiteindelijk is gekozen voor het centraal gelegen Amersfoort, op een met het openbaar vervoer zeer goed bereikbare plek.

De verhuizing zal naar verwachting in de tweede helft van dit jaar plaats vinden. Natuurmonumenten is intern volop bezig met het ontwerp van de inrichting van het gebouw, waar een groot aantal vierkante meters zal worden gehuurd. Het gaat om gebouw De Conducteur, aan Stationsplein 1-37, onderdeel van het in 1992 gebouwde Station.

Wat er met beide ’s-Gravelandse monumenten gaat gebeuren is nog onduidelijk. Wel stond al vast dat flink geïnvesteerd zou moeten worden in het aanpassen van de gebouwen aan de eisen van deze tijd, onder meer qua isolatie. Beide zijn eigendom van de vereniging, en dat blijven ze ook, laat een woordvoerster van de vereniging desgevraagd weten. ,,Waarschijnlijk gaan we ze verhuren.”

Natuurmonumenten zit al 45 jaar met het hoofdkantoor in ’s-Graveland. Een van de redenen om te vertrekken is dat de vereniging het niet meer van deze tijd vindt om al het personeel elke dag naar een slecht met het openbaar vervoer bereikbare locatie te laten komen.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen