Nieuwe fractievoorzitter voor Hilversumse SP: Van Rooden vervangt Verweij

Leander Mascini
Hilversum

De Hilversumse SP heeft een nieuwe fractievoorzitter. Bianca Verweij draagt het stokje over aan mederaadslid Pierre van Rooden.

’Met de aanvang van het nieuwe jaar heeft de fractie van de SP Hilversum de rolverdeling van de fractie opnieuw bekeken’, zo laat de partij in een verklaring op de website weten. ’Door verandering van prioriteiten – er is nu in Hilversum veel aandacht voor bouwen en wonen – een nieuwe samenstelling van de fractie en veranderingen in persoonlijke sfeer heeft de fractie de taken opnieuw verdeeld. De belangrijkste wijziging is dat Pierre van Rooden de functie van fractievoorzitter definitief zal overnemen van Bianca Verweij’, aldus de SP.

Wonen en bouwen

Raadslid Van Rooden heeft de afgelopen maanden al vaker een voortrekkersrol gehad voor de SP. Van Rooden bemoeide zich de laatste tijd veel met de ontwikkelingen in Hilversum op het gebied van wonen, bouwen en de omgevingswet. Omdat hier met het oog op de ontwikkeling van Hilversum in 2040 en de aanwijzing van de mediastad tot sleutelgebied, het komende jaar veel over gesproken gaat worden, is besloten om nu Van Rooden naar voren te schuiven als eerste aanspreekpunt.

Het zorgt er daarnaast voor volgens de SP dat Verweij meer ruimte zal krijgen ’om zich inhoudelijk te richten op onderwerpen als jeugd- en maatschappelijke zorg en op het ondersteunen van de SP-afdeling’.

Commissieleden

Ook is de SP-fractie uitgebreid met twee commissieleden. Naast commissielid Gregory Dunker komen Jan Peter Otto en Ruud Ruijer de fractie versterken. ’Dit betekent dat de raadsfractie weer bijna op volle sterkte is en diverse taken gemakkelijker verdeeld kunnen worden’, zo stelt de oppositiepartij.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen