Politie houdt twee mannen (17 en 18) aan na beroving met hamer in Uitgeest

© Foto DNP.NU
Uitgeest

De politie heeft maandagavond in Uitgeest twee jongemannen van 17 en 18 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een beroving, diezelfde avond. Bij sporthal De Zien werd een 18-jarige man uit Uitgeest bedreigd met een hamer en een steekwapen en moest hij zijn scooter afgeven. Een vriend van het slachtoffer raakte lichtgewond toen hij met de hamer werd geslagen.

De 17-jarige verdachte komt uit Beverwijk en de 18-jarige uit Heemskerk.

Mes en hamer

Het slachtoffer stond rond 22.20 uur met vrienden op de Zienlaan bij zijn scooter, schrijft de politie in een persbericht. Twee mannen kwamen aanrijden op een brommer. De passagier stapte af en bedreigde de groep met een hamer. De bestuurder dreigde met een mes. De verdachte met de hamer sloeg daarna één van de vrienden met het wapen, die gewond raakte. De mannen pakten de scooter en sloegen op de vlucht.

Ze gingen richting de Geesterweg. De beroofde man belde de politie. Die begon met een zoekactie, waarbij ook Burgernet werd gebruikt. Het was echter een agent die de verdachten in Heemskerk in de gaten kreeg. Hij zette de achtervolging in.

Al snel lieten de twee mannen de scooter achter. Ze gingen te voet verder, maar kwamen niet ver. De politie sloeg hen snel in de boeien. De laatste op het Haydenplein in Heemskerk.

De politie onderzoekt de zaak. De verdachten zitten nog vast.

In verband met de beroving reed de politie in Heemskerk en Uitgeest rond. Op sociale media ging een foto rond van de scooter die in de bosjes lag.

Meer nieuws uit Kennemerland

Meest gelezen