Premium

Makelaar Prins blaast Baarns plan nieuw kantoor en appartementen af; bouw Aldi supermarkt vordert gestaag

Makelaar Prins blaast Baarns plan nieuw kantoor en appartementen af; bouw Aldi supermarkt vordert gestaag
De bouw van Aldi vordert gestaag. Rechts het witte pand van Prins.
© Foto Gooi- en Eemlander
Baarn

Het goedgekeurde bouwplan voor een nieuw kantoor van makelaar Prins met daarboven zes appartementen is afgeblazen. Het karakteristieke pand uit 1893 aan de Eemnesserweg 55 wordt daarmee gered van de slopershamer.

Het bouwplan moest een aansluiting vormen op de nieuwbouw van de Aldi met de stadsvilla’s van De Pauw. Een van de redenen om af te zien is de enorme stijging van bouwprijzen. Die zijn aanmerkelijk hoger dan bij de eerste calculaties drie jaar geleden. De prijsverhogingen zijn maar voor een deel te verwerken in de verkoopprijs.

Makelaar Prins voelde zich min of meer gedwongen tot de nieuwbouw, omdat de bouwkundige staat van het pand met gemetselde fundering te kwetsbaar zou zijn. Ook zou het klein afsteken tegen de Kooij-hoek die door Vastgoed wordt bebouwd. Nu blijkt echter dat er veel minder schade is dan verwacht en dat die kan worden hersteld.

Nieuwbouw zou een soort kapitaalvernietiging betekenen, omdat het huidige pand een hogere marktwaarde heeft dan de grondwaarde voor de beoogde nieuwbouw met kantoor en appartementen. Ook zit makelaar Willem Prins, die inmiddels 63 jaar is, nog een aantal jaren van zijn pensioen af.

Ondertussen vordert de bouw van de Kooij-hoek gestaag. Aan de zijde van het parkeerterrein zijn de contouren van de supermarkt al goed te zien. De glazen pui zit er al in. Ook te zien is hoe de stadsvilla’s een ruim dakterras krijgen.

Oplevering van het project betekent een gedenkwaardig moment, omdat er jarenlang gesteggeld is over invulling van het gebied. Daar vloeiden zelfs schadeclaims uit voort van Vastbouw.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen