Dudok Architectuur Centrum draait als nooit tevoren: recordaantal bezoekers in 2019

De Dudokhit van 2019: het raadhuis in Lego.
© pr
Hilversum

Dudok is populair, en getuige de bezoekcijfers van het Dudok Architectuur Centrum zelfs populairder dan ooit. Het museale en educatieve centrum rond dé architect van Hilversum trok vorig jaar een recordaantal bezoekers.

Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) is toepasselijk genoeg gevestigd in de kelder van het raadhuis van Hilversum, het onbetwiste meesterwerk van de architect. De bedoeling is dat het centrum zich steeds meer ontwikkelt tot hét kenniscentrum waar iedereen informatie kan vinden over Dudok, architectuur en ruimte en Hilversum en omgeving.

De activiteiten die vorig jaar door het DAC werden georganiseerd trokken 13.922 bezoekers, flink meer dan de 11.905 van een jaar eerder. Een toename van zeventien procent, om precies te zijn. Het Dudok Architectuur Centrum trok behalve meer bezoekers ook flink de aandacht met een schaalmodel van het raadhuis in Lego. Een eerste druk was vrijwel onmiddellijk uitverkocht, waarna er flink bijbesteld moest worden.

Het Dudok Architectuur Centrum wil de stijgende lijn ook onder nieuwe directeur Patricia Alkhoven voortzetten. In de planning staan onder meer de exposities ’Pionieren in de projectontwikkeling’ en ’Dudok als stedenbouwkundige’. Ook komt er een nieuw boek over de architect, krijgt de architectuur&film-serie een vervolg, en komen er onder meer stadsgesprekken over ’Hilversum, tuinstad 21e eeuw’.

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen