Flinke groei bij museum In ’t Houten Huis in De Rijp

De Rijp

Het gaat goed met museum In ’t Houten Huis in De Rijp. Het museum trok vorig jaar bijna 6250 bezoekers, inclusief raadhuis in Graft en museumboot Maria Lijntje. Dat is een stijging van 14 procent.

,,Een mooie toename”, aldus Erik Luik, conservator van het museum. De tentoonstelling over slibaardewerk en de expositie van schilder Sebastiaan Groot hebben hieraan bijgedragen, net als de nieuwe museumjeugduniversiteit, waarbij experts zoals wetenschappers een presentatie houden voor kinderen.

Ook de winteropenstelling van het museum zorgt voor groei. Voorheen was het museum tussen oktober en april alleen op zondagmiddag open. Nu is dat van dinsdag tot en met zondag. Luik: ,,Dankzij de inzet van onze vrijwilligers kunnen nu meer mensen genieten van de vaste presentatie en de tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog in deze regio.”

De cijfers waren nog beter geweest als niet het bezoek aan raadhuis Graft was afgenomen evenals het varen met de Maria Lijntje. ,,Daarom maken we de toegang tot het raadhuis gratis, waarbij we er wel een opvallende fooienpot neerzetten. Ook gaan we vaararrangementen met de Maria Lijntje opzetten’’, aldus Luik.

Meer nieuws uit Alkmaar