Premium

Goede verwachtingen voor aanleg sportcircuit Hoogkarspel; ’Na kermis gaat schop in de grond’

Goede verwachtingen voor aanleg sportcircuit Hoogkarspel; ’Na kermis gaat schop in de grond’
Hoogkarspel

De plannen voor de aanleg van het nieuwe sportcircuit op de ijsbaan van Hoogkarspel zijn tijdens een ledenvergadering in december nog eens onder de loep genomen, samen met omwonenden. Volgens Jos Kaarsemaker, voorzitter van de ijsbaan, ligt de club op ’goede koers’ wat betreft de verbouwing. ,,Naar verwachting gaat de schop na de Hoogkarspelse kermis in de grond.”

Kaarsemaker laat weten dat inmiddels ongeveer een kwart van de benodigde 50.000 euro binnen is. „We hebben goede hoop dat giften, de verkoop van obligaties en meters asfalt én de veiling het overige geld binnen brengen.”

Flyers

Voor de veiling, die volgens Kaarsemaker ongeveer 35.000 euro moet opleveren, zijn er al heel wat kavels binnen. „Ongeveer veertig lopers zijn begin deze maand met flyers langs de deuren geweest in Hoogkarspel, om kavels te verwerven. Enkele vergaarde aanbiedingen: een vaartochtje richting Enkhuizen, een bandoptreden, een massage, wijn en een ochtend werken in de tuin.” De veiling vindt plaats op 28 februari in het Hoogkarspelse café Bantam. „Meer kavels zijn nog steeds heel welkom”, aldus Kaarsemaker.

Twee ton

Het plan gaat volgens de club ruim 200.000 euro kosten. Eerder al besloot de gemeente Drechterland om maximaal 110.000 euro bij te dragen. Ook de rijksoverheid doet een flinke duit in het zakje.

Lees ook: IJsclub Hoogkarspel zamelt geld in voor sportcircuit

Kaarsemaker benadrukt dat het sportcircuit facilitair wordt. Dat wil zeggen dat zij, afgezien van enkele sportlessen, alleen maar ruimte en/of materialen biedt. Er is straks plek voor onder meer hardlopen, wielrennen en krachttraining.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen