Premium

Castricumse verdediger Milo Cremers verlaat Odin’59 na negen seizoenen: ’Ik ga op een lager niveau zeker nog door ’

Castricumse verdediger Milo Cremers verlaat Odin’59 na negen seizoenen: ’Ik ga op een lager niveau zeker nog door ’
Milo Cremers scoort koppend voor Odin’59 tegen Eemdijk in de competitiewedstrijd van vorig seizoen.
© Archieffoto Ron Pichel
Castricum

Misschien tegen beter weten in zag hij voor zichzelf afgelopen zaterdag in de verloren uitwedstrijd tegen DVS’33 de mogelijkheid van een basisplaats. Het zat er niet in. Milo Cremers moest het weer doen met een invalbeurt. In de slotfase, als stormram.

Teleurgesteld

Neen, het seizoen 2019-2020 brengt de boomlange centrale verdediger niet wat hij zich ervan had voorgesteld. „Ik ben er vanaf de voorbereiding bijna drie maanden uit geweest met een knieblessure”, blikt de Castricummer, zoekend naar verklaringen, terug. „Zonder mij draaide het team goed, pakte veel punten. Dan wordt het extra lastig om je plek te heroveren.” Dat het zo moeilijk zou worden, is hem tegengevallen. Waar hij aanvankelijk moest vrezen voor een medische ingreep, bood een second opinion een veel beter perspectief. Cremers werkte gedreven aan zijn herstel, zag zichzelf in het najaar eerder dan gedacht terug in de groepstraining en maakte vervolgens zijn minuten in het tweede. Maar daar bleef het tot zijn teleurstelling bij. „Gezien mijn rol in de selectie in de voorbije jaren vind ik deze situatie lastig om mee om te gaan. Ik snap het wel, maar accepteren is toch iets anders. Het huidige plaatje is ook niet hetgeen vooraf is geschetst.”

Collegiaal

Hij moet het ermee doen, want ook tijdens het trainingskamp begin januari in Limburg deelde hoofdtrainer Anthony Correia de inmiddels 31-jarige routinier voor de onderlinge wedstrijd in het Parkstadstadion toch weer in bij de reserves.

Voor aanvoerder Ron Scheffer is de situatie extra vervelend: „Noodgedwongen ben ik van het middenveld naar de laatste linie verhuisd, nota bene op de plek van Milo. Dat het daarna ging lopen, kost hem nu zijn plek; dat is best zuur natuurlijk.”

Scheffer speelde zeven seizoenen met Cremers samen: „Hij is een fijne gozer, in voor een geintje, maar heel serieus in zijn sportbeleving en ook bloedfanatiek. In trainingen en wedstrijden ging hij altijd voorop in de strijd; alles voor het resultaat.”

Zijn huidige reserverol geeft Cremers nu na negen seizoenen op sportpark Assumburg het laatste duwtje richting de uitgang. „Ik heb ook vorig seizoen al heel erg getwijfeld of ik er nog een jaar aan zou vastplakken bij Odin. Ik ben tenslotte toch gebleven; de uitdaging was om dit seizoen met de hoogste notering ooit mijn carrière in Heemskerk af te sluiten.”

Het maakt voor hem ook niet uit dat volgend seizoen in de persoon van Ted Verdonkschot een andere hoofdtrainer voor de groep staat; hij heeft zijn besluit genomen. Terugkijkend stelt Cremers er bij Odin uit te hebben gehaald wat erin zat: „Ik heb alles bereikt, zowel individueel als collectief.” Maar afgeschreven ziet hij zichzelf nog allerminst. „Ik wil sowieso niet langer in een landelijke competitie uitkomen. Ik heb een gezin en een drukke baan, dat gaat na de zomer hoe dan ook voor. Aan stoppen denk ik zeker nog niet.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen