Premium

Akerslootse vrijgesproken van doen valse aangifte tegen ex-man wegens aanranding: rechter vindt politie-onderzoek onvoldoende

Akerslootse vrijgesproken van doen valse aangifte tegen ex-man wegens aanranding: rechter vindt politie-onderzoek onvoldoende
De politierechter in Alkmaar heeft een Akerslootse vrijgesproken van het doen van valse aangifte.
© Archieffoto
Alkmaar

Wegens valse aangifte van aanranding door haar ex eiste officier van justitie A. Lub tegen Akerslootse Martina H. (42) een werkstraf van tachtig uur. Politierechter J. van Beek vond het onderzoek door de politie echter onvoldoende en sprak de vrouw vrij.

H. had aangifte gedaan tegen haar ex. Ze verklaarde dat ze vorig jaar op 9 mei door de man in een speeltuin in Akersloot hard in haar kruis gegrepen was.

Verjaardag

De man en de vrouw waren daar vanwege de verjaardag van hun jongste dochtertje. De aangeefster zei dat ze op dat moment niets kon doen, omdat ze met het kind in haar armen stond.

De man ontkende. Als bewijs stuurde hij geluidsopnames van het bezoek aan de speeltuin op. Daarop was niet te horen dat de vrouw vlak voor hun vertrek gegild had, zoals ze bij de politie had verklaard.

Geluidsopname

De politie constateerde dat de geluidsopname niet compleet was. De man had toen een aanvullend fragment opgestuurd. Volgens de officier van justitie sloot dat naadloos aan op het eerste deel van de opnames. Er was nog steeds niets van een aanranding of ruzie hoorbaar.

Ruis

De Alkmaarse politierechter constateerde dat er wel tot driemaal toe ruis tussen de geluiden hoorbaar was. Niet viel uit te sluiten dat er geknipt en geplakt was. Dat had door de politie beter onderzocht moeten worden.

De rechter wist daardoor niet of er wel of geen aanranding had plaatsgevonden. En dus kon niet bewezen worden dat sprake was van valse aangifte.

Beledigd

De aangeefster zei dat ze zich zeer beledigd voelde door de aantijging van de officier van justitie.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen