Rinus van Kalmthout de snelste tijdens eerste IndyCartest: ’Nog nooit zoveel geleerd op een testdag’

Sebring

Rinus van Kalmthout heeft tijdens zijn eerste test als vaste coureur van Ed Carpenter Racing in de IndyCar grote indruk gemaakt. Hij zette op het circuit in Sebring, Florida de snelste tijd van de dag neer.

De test werd door Chevrolet georganiseerd voor racetalenten die nog weinig ervaring hebben in de IndyCar. Van Kalmthout volbracht het rondje in een tijd van 52,3 seconden. De coureur was zestienden van een seconde dan Oliver Askew van Arrow McLaren SP, een volle seconde sneller dan de huidige Australische Supercar kampioen Scott McLaughlin van Team Penske.

Van Kalmthout zelf was zeer tevreden: ,,Wat een toptest. Na drie maanden uit de auto geweest te zijn was het de eerste rondes wel weer even wennen. Uiteindelijk voelde ik me weer helemaal thuis in de IndyCar. Ik heb nog nooit zoveel geleerd op een testdag en ik ben heel tevreden met de samenwerking en vooruitgang in de afstelling van het team. Ik denk dat 2020 een geweldig jaar zal gaan worden.”

De 19-jarige coureur uit Hoofddorp maakt komend seizoen zijn debuut in de koningsklasse van het Amerikaanse racen. Vorig jaar werd hij tweede in het klassement van het Indy Lights-kampioenschap.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen