Premium

Winkelvloer Jumbo in Heerhugowaard en Zwaagdijk-Oost voor 1 dag restaurant: diner van overgebleven voedingswaren

Heerhugowaard

De houdbaarheidsdatum verlopen? Een doos eieren waarvan er eentje stuk is?

Verkopen kunnen ze het niet meer. Maar weggooien is zonde. En dus tovert Monique Ravenstijn haar twee Jumbo-winkels in Heerhugowaard en Zwaagdijk-Oost in de derde week van januari om tot gelegenheidsrestaurants, waar deze ’overgebleven’ etenswaren genuttigd kunnen worden. „Want met de smaak is helemaal niks mis”, aldus de onderneemster.

In november organiseerde Ravenstijn met haar stichting Jeelink al een ’anti-verspillingsdiner’ voor ondernemers.

„En dat smaakte letterlijk naar meer”, zegt ze daarover. „In mijn supermarkten maak ik het nu ook voor particulieren mogelijk om aan te schuiven. Deelnemers maken kennis met Jeelink en ontdekken wat je nog allemaal kunt maken van overgebleven voedingswaren. Zo dragen we bij aan een gezonde, vriendelijke leefomgeving en behoud van onze aarde.”

Voor de organisatie van de diners heeft de supermarkteigenaar de handen ineen geslagen met leerwerkrestaurant en Food Factory Stoer uit Alkmaar.

„De koks van Stoer bereiden heerlijke gerechten van overgebleven etenswaren die anders in de vuilnisbak belanden. De missie van Stoer past uitstekend bij wat wij met Jeelink beogen. Zij halen elke dag onze overgebleven voedingswaren op waar zij weer gerechten van maken. Zo nemen we beiden onze verantwoording en wordt geen goed voedsel weggegooid. Ik ben erg blij met onze samenwerking.”

In de vestiging in Heerhugowaard wordt op 25 januari een driegangenmenu geserveerd, een dag later gebeurt dat in de Jumbo Monique in Zwaagdijk-Oost. Aanvang is beide keren 19 uur. De kosten bedragen twintig euro.

Lees ook: De ’super’ is de kerk van vroeger. De Jumbo van Monique Ravenstijn in Heerhugowaard en Zwaagdijk-Oost is ontmoetingsplek en meteen een podium voor preken over duurzaamheid Aanmelden kan tot 20 januari via www.jeelink.nl of door een mailtje te sturen naar communicatie@jeelink.nl

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen