Premium

Eindstreep in geruchtmakende zaak rond moord op Eddie Overmulder blijft nog even ongewis

Eindstreep in geruchtmakende zaak rond moord op Eddie Overmulder blijft nog even ongewis
Den Helder

In de geruchtmakende zaak rond de moord van Eddie Overmulder is de eindstreep nog niet in zicht.

Bij het gerechtshof in Amsterdam was dinsdagmiddag de eerste niet-inhoudelijke behandeling van het hoger beroep dat verdachte D.P. (44) uit Den Helder had aangetekend tegen haar straf. De vrouw werd eind november vorig jaar veroordeeld tot een celstraf van elf jaar voor doodslag op haar partner in september 2016.

P. ontbrak bij de pro-formazitting over het hoger beroep, net als haar raadsman mr. Korteling. Aangezien de rechtbank het dossier nog niet heeft overgedragen aan het gerechtshof, zal er nog een niet-inhoudelijke behandeling moeten plaatsvinden. Die wordt gehouden op dinsdag 7 april. Tot die tijd blijft P. zeker nog in de cel. ,,Het aantekenen van hoger beroep heeft een aantal redenen, maar de voornaamste is dat de straf te hoog is volgens cliënte’’, meldde Korteling eerder.

P. moet van de rechtbank eveneens een bedrag van 18.000 euro shockschade betalen aan de enige, nog levende erfgenaam van Overmulder, diens broer. Ook tegen die straf tekende P. appel aan.

De moord op Overmulder is misschien wel de grootste rechtszaak in de voorbije decennia in Den Helder. Het lichaam van de destijds 44-jarige Overmulder werd op de avond van 16 september 2016 levenloos aangetroffen, half liggend in een sloot aan de C.G. Geusstraat in De Schooten. Kort na zijn overlijden werd P. al eens verhoord door de politie en bij gebrek aan bewijs vrijgelaten.

Pas tweeënhalf jaar na de moord volgde, na een tip van haar broer, een bekennende verklaring van P. Zij was het die Overmulder die avond meermalen met een mes stak en hem achterliet bij de sloot, hetgeen tot zijn dood leidde.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen