Premium

Negentienjarige overvaller uit Den Helder schoot toen hij ’die man deed’ voor z’n dure jas, z’n tas en z’n bril

Negentienjarige overvaller uit Den Helder schoot toen hij ’die man deed’ voor z’n dure jas, z’n tas en z’n bril
Den Helder

Wegens een gewapende overval is tegen Dion B. (19) uit Den Helder een gevangenisstraf geëist van dertig maanden waarvan een derde deel voorwaardelijk.

Samen met een minderjarige, reeds veroordeelde mededader zou B. wat justitie betreft een schadevergoeding van twaalfhonderd euro moeten betalen. Daarvan is duizend euro smartengeld.

In de nacht van 21 op 22 februari 2018 meldde een buurtbewoner aan de Adriaan de Grootstraat in Den Helder dat hij schoten had gehoord. Het bleek om de beroving van een autobestuurder te gaan. Die was bij een aangetrouwde neef van verdachte B. langsgekomen om een schuld incasseren.

Volgens de aangever was B. toen met een wapen in de hand plotseling ingestapt. Er ontstond een worsteling waarbij een schot gelost werd.

Ook werd de autobestuurder met het wapen op zijn hoofd geslagen. De man werd beroofd van een Louis Vuittontas.

En hij miste na de beroving een dure jas en een dure bril.

De op dat moment als passagier in de auto zittende neef deed ook aangifte van de overval. Later was hij door de politie echter gehoord als verdachte, omdat gedacht werd aan een opzetje met B. De achterneef was veroordeeld tot 318 dagen jeugddetentie waarvan 150 dagen voorwaardelijk.

B. ontkende schuld. Maar hij had kort voor de beroving met zijn familielid telefonisch gesproken over ‘die man doen’. En na de overval had hij op internet gezocht naar de prijs van een Louis Vuitton-jas. De uitspraak is op 28 januari.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen