Premium

Verdubbeling strafeis in hoger beroep over ontucht met minderjarige pleegdochter in Julianadorp

Julianadorp

De advocaat-generaal heeft in hoger beroep 24 maanden celstraf waarvan 12 maanden voorwaardelijk geëist tegen een 50-jarige man uit Den Helder en een 38-jarige vrouw uit Hippolytushoef.

De twee worden er van verdacht in maart 2015 in Julianadorp ontucht te hebben gepleegd met de toen 16-jarige pleegdochter van de vrouwelijke verdachte.

In februari 2018 veroordeelde de rechtbank Alkmaar de man en de vrouw tot een jaar celstraf waarvan zes maanden voorwaardelijk. Daarnaast moesten zij het slachtoffer een schadevergoeding van 5000 euro betalen. Beide verdachten zijn tegen deze uitspraak in hoger beroep gegaan. Zij zeggen dat het verhaal volledig door het meisje is verzonnen.

,,Onbegrijpelijk dat de rechtbank op grond van één bewijs deze twee verdachten heeft veroordeeld”, aldus de advocaat van de vrouwelijke verdachte. Daarmee schuift hij de verklaringen van twee getuigen terzijde die het verhaal van het slachtoffer bevestigen en die de rechtbank als betrouwbaar bestempelde. Volgens de advocaat hebben de getuigen het verhaal van het slachtoffer gehoord. ,,En daarmee blijft het bewijs afkomstig uit één bron, namelijk de aangeefster.”

Ook de advocaat-generaal acht de getuigenverklaringen betrouwbaar. Zij komt tot een hogere eis, omdat zij vindt dat de rechtbank te weinig rekening heeft gehouden met de afhankelijkheidsrelatie van het meisje ten opzichte van haar pleegmoeder en de vriend waardoor het meisje heel kwetsbaar was. Naast de celstraf eist de advocaat-generaal een schadevergoeding van 8000 euro en een contactverbod van twee jaar.

Het hof doet over twee weken uitspraak.

Meer nieuws uit Den Helder e.o.

Meest gelezen