Premium

Alkmaarse ’boeienkoning’ (22) blijft uit handen van politie en is na vlucht al weken spoorloos

Alkmaarse ’boeienkoning’ (22) blijft uit handen van politie en is na vlucht al weken spoorloos
Met handboeien om ontsnappen? Het is gebeurd in Alkmaar.
© Archieffoto ANP/Koen van Weel
Alkmaar

De 22-jarige Alkmaarder die eind november in de boeien werd geslagen en voordat hij werd afgevoerd de benen nam, lukt het vooralsnog om uit handen van de politie te blijven.

,,We zijn nog steeds naar deze persoon op zoek’’, beaamt politiewoordvoerster José van Dijk. ,,Agenten zijn op meerdere locaties geweest waar hij zou kunnen zijn, maar daar is-ie helaas niet door de collega’s aangetroffen.’’

Verschanst

De man heeft een gevangenisstraf van een maand open staan. Dat was ook de reden dat de politie hem thuis, in de wijk Huiswaard, kwam ophalen. Hij had zich verschanst onder een bed en weigerde mee te werken. Daarop werd hij in de boeien geslagen.

Helikopter

Buiten rukte de Alkmaarder zich plotseling los en maakte zich uit de voeten, met de handijzers om. Met een helikopter en politiehond werd - vergeefs - naar hem gezocht.

De ’boeienkoning’ moet zich tussentijds van de ijzers hebben ontdaan. Hij is er inmiddels in geslaagd om ruim zes weken spoorloos te blijven voor de politie.

Prioriteit

Zijn opsporing heeft waarschijnlijk niet de allerhoogste prioriteit. Eerder stelde de politie hem vroeg of laat ’tegen te komen’.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen