Premium

Justitie moet beslissen over vervolging van Alkmaars duo, dat door wijkagent is beschoten

Justitie moet beslissen over vervolging van Alkmaars duo, dat door wijkagent is beschoten
Een poging om spullen uit een politiewagen te stelen, is in Alkmaar geëindigd in een schietincident.
© Archieffoto
Alkmaar

Tegen twee Alkmaarders die op 4 december bij winkelcentrum De Mare zijn beschoten door een wijkagent, is proces-verbaal wegens poging tot diefstal en geweldpleging opgemaakt.

De mannen van 21 en 18 jaar wilden aan de Duivelandstraat spullen uit een geparkeerde politiewagen stelen en werden door de diender in kwestie op heterdaad betrapt.

Dienstwapen

Ze begonnen vervolgens met deze politieman te vechten en probeerden daarbij zijn dienstwapen afhandig te maken, waarop de agent zich genoodzaakt zag om te schieten. Het duo vluchtte. De verdachten konden bijna drie weken later pas worden opgepakt.

Op vrije voeten

De Alkmaarders zijn al eerder over het incident verhoord en eind december op vrije voeten gesteld. Hun dossiers zijn door de politie doorgestuurd naar het openbaar ministerie, die een beslissing moet nemen over hun vervolging.

Onderzoek

Naar het schieten door de wijkagent loopt een afzonderlijk onderzoek. Dat wordt uitgevoerd door het team veiligheid, integriteit en klachten van de eenheid Noord-Holland. De uitkomsten hiervan zijn nog niet bekend.

Politiekogels

Het schietincident maakte veel los, omdat een paar weken eerder aan de Priemstraat de verwarde Carla Rodrigues (48) uit Alkmaar door politiekogels om het leven kwam. Zij liep rond met een mes en hamer, richtte vernielingen aan en wilde een agent aanvallen.

Ook naar die zaak is onderzoek gesteld, door de rijksrecherche. De bevindingen daarvan laten ook op zich wachten.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen