AZ gaat direct na het seizoen aan de slag met bouw van nieuw dak

Het stadion van AZ zoals het er op dit moment uitziet zonder dak.

Het stadion van AZ zoals het er op dit moment uitziet zonder dak.© Foto Theo Brinkman

Theo Brinkman
Alkmaar

AZ gaat zo snel mogelijk na de laatste wedstrijd van het seizoen beginnen met de bouw van een nieuw dak. Dat zei Robert Eenhoorn maandagmiddag op de nieuwjaarsreceptie van de club.

De directeur algemene zaken ging tijdens de bijeenkomst in op vragen over de stadionplannen. Wat hij kon zeggen over de bouwplannen? ,,Dat er een nieuw dak komt. Dat kan ik wel definitief zeggen’’, zei Eenhoorn lachend. ,,Hoe het eruit gaat zien, kunnen we nog niet zeggen. Pas als de vergunningen rond zijn, is dat definitief. Maar we zullen in elk geval direct na afloop van het seizoen beginnen, want er moet heel wat gebeuren.’’

Na de bouw van een nieuw dak, komende zomer, wil AZ in een later stadium verder aan de slag met het stadion. ,,We zijn ambitieus, we willen groeien als organisatie. Daar hebben we allerlei stakeholders voor nodig. Daarmee zijn we in gesprek, om die plannen in te kunnen vullen. Dus fase één is het dak, fase twee volgt later. Dat is mogelijke uitbreiding van het stadion. Dat brengt ook allerlei zaken met zich mee, zoals parkeren. We zullen de komende jaren zeker in beweging blijven.’’

AZ heeft twee tot drie maanden tijd voor de bouw van de nieuwe dakconstructie en het aanbrengen van de overkapping.

De laatste speelronde van de eredivisie is op zondag 10 mei. Aansluitend worden de play-offs om Europees voetbal gespeeld. Mocht AZ in die play-offs moeten spelen, dan is het op zijn laatst in het weekeinde van 23 en 24 mei klaar. Het nieuwe seizoen begint in het weekend van 15 en 16 augustus.

Oorzaak

Afgelopen zomer, op zaterdag 10 augustus, stortte een deel van het dak in door de storm die die dag over het land raasde. Uit een eerste onderzoek naar de oorzaak bleek dat er bij de bouw van het stadion van alles fout was gegaan. Zowel bij het ontwerp als bij de bouw als bij de constructie van afzonderlijke onderdelen waren fouten gemaakt, concludeerde ingenieurs- en adviesbureau Royal HaskoningDHV, dat door AZ in de arm was genomen.

Vervolgonderzoek

Vervolgonderzoek over de oorzaak is nog altijd aan de gang. Niet alleen Royal HaskoningDHV is daarmee bezig, ook de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) doet onderzoeken. De resultaten daarvan worden ongeveer eind maart (Royal HaskoningDHV) en mogelijk in de zomer (OVV) verwacht.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen