Premium

Maatschappelijke projecten AZ beloond met Bronzen Waaier

Maatschappelijke projecten AZ beloond met Bronzen Waaier
Frank Jonker (rechts) met de Bronzen Waaier en locoburgemeester Pieter Dijkman.
© jjfoto.nl/Jan Jong
Alkmaar

AZ is de meest maatschappelijk betrokken onderneming van Alkmaar, Heerhugowaard en Langedijk van 2019.

De voetbalorganisatie heeft zich het afgelopen jaar belangeloos ingezet voor diverse maatschappelijke projecten en werd daarvoor maandagavond beloond met De Bronzen Waaier. Stichting De Waaier organiseert de jaarlijkse verkiezing. Van de vier genomineerde ondernemingen kreeg AZ 45 procent van de stemmen.

Alleen de leden van De Waaier konden stemmen. Tijdens het jaarlijkse feest reikte de Alkmaarse locoburgemeester Pieter Dijkman de prijs uit aan marketing manager Frank Jonker van AZ. Dat gebeurde in de Pleinzaal van Theater De Vest.

’Grootse dingen’

,,Door hun bereik is AZ tot grootse dingen in staat’’, aldus het rapport van de jury, die bestond uit burgemeester Piet Bruinooge van Alkmaar, Ellis de Boer (oprichter en manager van Het Rekerhuis), Sander Brouwer (partner bij De Hooge Waerder en winnaar van de prijs in 2018) en Cock de Vries (adviesbureau ABCdV en winnaar 2016).

De leden van De Waaier die aan de verkiezing deelnamen merkten onder meer op dat AZ ’midden in de maatschappij’ staat en zich ondanks de recente tegenslag van het ingestorte stadiondak van zijn sterkste kant heeft laten zien.

De Waaier maakt zich sterk voor het ’maatschappelijk betrokken ondernemen’, belangeloze inzet voor maatschappelijke organisaties en verenigingen.

De stichting brengt jaarlijks vraag en aanbod op de vrijwilligersmarkt met elkaar in contact. Dat gebeurt onder meer met De Beursvloer, die al jaren in het stadion van AZ wordt gehouden.

Bronzen Duim

Ook aanmoedigingsprijs ’De Bronzen Duim’ werd weer uitgereikt. De prijs voor het ’aanstormend maatschappelijk talent’ ging naar Create/Specialist in Websites. Volgens De Waaier is het bedrijf van Martijn Apeldoorn op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen een lichtend voorbeeld voor andere start-ups en gevestigde ondernemers.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen