Smeekbede politici Oostzaan aan plaatselijke voetbalbazen: ’Kom alsjeblieft met transparantie’

OFC-geldschieter Marwan K. (links) in verhit gesprek met Parool-verslaggever Paul Vugts, voorafgaand aan de extra raadsvergadering
© Beeld livestream gemeente Oostzaan
Oostzaan

De gemeenteraad van Oostzaan staat als een man achter het ultimatum aan de plaatselijke voetbalclub. OFC moet uiterlijk vrijdag inzage geven in de financiën en breken met voor witwassen veroordeelde geldschieter Marwan K. Zo niet, dan gaat het sportcomplex op slot en wordt de subsidie bevroren.

Het OFC-bestuur weet al sinds 20 december dat het geduld van de gemeente op is, maar blijft pokeren. Vanwege de oplopende spanningen werd er maandagavond een extra raadsvergadering gehouden.

Lees ook: Buigen of barsten voor ’door crimineel geleide’ voetbalclub Oostzaan

Verschillende politici richtten smeekbedes tot de in de zaal aanwezige OFC-bestuursleden. ,,Heel veel jongeren spelen bij OFC heerlijk voetbal, kom alsjeblieft met transparantie’’, zei CDA’er Teun Flens. GroenLinks-leider Bet Jongert benadrukte dat het nog niet te laat is. ,,Zorg er nou voor dat de stukken uiterlijk vrijdag op tafel liggen, dan hebben we een keurige oplossing.’’

Schone club

Ook Marwan K. was bij de vergadering aanwezig. Burgemeester Rob Meerhof benadrukte dat hij verder wil met een ’schone club, waar het lekker sporten is’.

De situatie bij de voetbalclub is extra precair vanwege de mogelijke link met heftig crimineel geweld. Meerhof meldde onlangs dat de recherche al maanden onderzoek doet.

Er worden verbanden vermoed tussen het leggen van op scherp staande handgranaten in onder meer Haarlem en Oostzaan, brandstichting en een schietpartij. De doelwitten zouden mensen zijn die een conflict hadden of hebben met de Oostzaanse voetbalclub, Marwan K. zelf of een van zijn trawanten.

Meer nieuws uit Zaanstreek

Meest gelezen