Tweestrijd bij verkiezing De Gooi- en Eemlander van het Jaar

De kandidaten: (vlnr, boven: Jelle Harder, Johan Verheij, Nienke de Wit, Pieter Kuijer, onder: Arjan Buijks, Peter-Jan Schatens, Annelies Westra, Sylvia Vrakking)
© Foto’s Studio Kastermans
Hilversum

Het kan nog alle kanten op bij de verkiezing van De Gooi- en Eemlander van het jaar, maar toch lijkt zich voorzichtig een tweestrijd te ontwikkelen: Jelle Harder uit Hilversum en Pieter Kuijer uit Soest gaan op dit moment bijna nek-aan-nek aan kop.

Het precieze aantal stemmen van de beide kandidaten houden we nog even geheim, om de spanning er tot het einde van de maand erin te houden. De Hilversumse natuurbeschermer en luis in de pels en de Soester agrariër met een missie ontlopen elkaar echter niet veel.

Op een kleine afstand volgen Johan Verheij, creatief brein achter de Theaterroute, Nienke de Wit, hoofd van het Huizer museum en actievoerster tegen het Gebiedsakkoord Sylvia Vrakking uit ’s-Graveland. Wellicht hebben de beide Huizers last van het feit dat ze beiden een beetje uit dezelfde stemmenvijver moeten vissen.

Voor Arjan Buijks uit Blaricum, actievoerder tegen de overlast van de A27, Peter-Jan Schatens uit Bussum, actievoerder tegen onder meer de PMD-scheiding en kerkvrijwilligster Annelies Westra uit Weesp is de eindoverwinning nog steeds niet definitief uit zicht, maar deze drie hebben langzamerhand wel een flinke achterstand goed te maken.

Het staat de acht kandidaten trouwens vrij om stemmen voor zichzelf te ronselen. Sterker nog, de krant juicht dat van harte toe.

Het enthousiasme voor de verkiezing is goed. In totaal zijn tot maandagochtend 1235 stemmen uitgebracht. Dat zijn er enkele honderden meer dan bij de verkiezing vorig jaar

22 januari

De stemming loopt nog tot 22 januari. Dat kan onder meer onderaan dit artikel.

Hier kunt u bovendien de interviews met de kandidaten teruglezen. Stemmen op papier kan ook: stuur uw voorkeur naar De Gooi- en Eemlander, Seinstraat 28, 1223 DA Hilversum.

Het is de vijfde keer dat De Gooi- en Eemlander deze verkiezing houdt. De winnaar krijgt, naast de eer uiteraard, een beeldje van De Krantenlezer, een cartoon van onze tekenaar Frank Muntjewerf en een geldprijs.

Lees ook: De lezers gaan bepalen: wie wordt de nieuwe De Gooi en Eemlander van het jaar 2019? De stembus is geopend

Meer nieuws uit Gooi

Meest gelezen