Vrouw en dochter van overleden topkok Lucas Rive ontvangen eerste Michelingids 2020

Deborah en Rebecca Rive, de vrouw en dochter van de overleden chef Lucas Rive nemen de eerste Michelingids 2020 in ontvangst tijdens de presentatie van de Michelin Gids 2020 in het DeLaMar Theater.
© ANP
Het pand aan de Oude Doelenkade in Hoorn, waar restaurant Lucas Rive is gevestigd.
© Cyclomedia
1/2
Amsterdam

Deborah en Rebecca Rive, de vrouw en dochter van Lucas Rive, hebben maandagochtend de eerste Michelingids 2020 in ontvangst genomen. Tijdens de uitreiking werd stilgestaan bij het overlijden van de topkok.

Het in ontvangst nemen van de eerste gids ging gepaard met groot applaus in de zaal, schrijft horecavakblak Misset Horeca.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hun echtgenoot en vader overleed eind vorig jaar op Eerste Kerstdag na een kort ziekbed.

Lees ook: Topkok Lucas Rive (57) overleden en Meester-koks vormen erehaag ter nagedachtenis aan overleden collega Lucas Rive

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelingids, sprak een ode voor hem uit. Rive was lang chef van de Bokkedoorns en later van zijn eigen restaurant. „Dank voor al je kookkunsten waarvan we jaren hebben mogen genieten. Een groot vakman, die altijd zocht naar perfectie.”

De zaal keek daarna naar een filmpje van Lucas Rive. Ook daarop volgde ’een hartverwarmend applaus en een staande ovatie voor Deborah en Rebecca’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: Hoorns sterrestaurant gaat weer open na overlijden chef-kok en eigenaar Lucas Rive

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen