Jeroen Bleekemolen wint de 24 uur van Dubai en mag zichzelf nu recordhouder noemen [video]

Dubai

Jeroen Bleekemolen heeft dit weekend voor de derde keer in zijn loopbaan de 24 uur van Dubai gewonnen.

Het team van de #4 Black Falcon Mercedes-AMG GT3, met naast Bleekemolen ook Khaled Al Qubaisi, Ben Barker, Hubert Haupt en Manuel Metzger, reed aan de leiding toen de race na ruim zeven uur door hevige regenval werd gestaakt.

Het circuit stond blank en racen was onmogelijk geworden. De raceleiding besloot dat alle auto’s op het rechte stuk moesten worden geparkeerd.

Ondanks pogingen om de baan weer droog te krijgen, werd er vanwege de veiligheid besloten niet verder te rijden. Het team van Bleekemolen werd tot winnaar uitgeroepen. ,,Ik heb dit ook nog nooit meegemaakt”, vertelt Bleekemolen vanuit Dubai.

,,Dit verwacht je hier niet. Het halve circuit is overstroomd en dat geldt ook voor de pitstraat en pitboxen. Echt racen was niet meer mogelijk. En dat terwijl de eerste vier uur een geweldige strijd was geweest. Aanvankelijk ging het nog wel in de regen, maar op een gegeven moment kon je op sommige plaatsen zelfs niet harder dan 60 kilometer per uur rijden.”

Het team had zich als tweede gekwalificeerd, maar door een gridstraf moest Bleekemolen als vijfde aan de race beginnen.

,,Het was een mooie strijd met de top acht van het veld dicht bij elkaar. We reden bumper aan bumper en later in de race zat er tussen iedere auto in de top niet meer dan 3 seconden. In dit sterke veld is het niet makkelijk om deze 24 uursrace te winnen. We hebben alle vijf een stint kunnen rijden en hebben allemaal een aandeel in deze zege gehad.”

Bleekemolen won eerder in 2012 en 2013 op het circuit in Dubai. Hij mag zich samen met teamgenoten Haupt en Al Qubaisi recordhouder noemen.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen