Volleybal: Huizen mannen weer ’back on track’, Huizen vrouwen trekken stijgende lijn niet door

Coach Albert Cristina ziet Derwin Colina de bal keurig langs het blok van Apollo 8 slaan.
© Foto Studio Kastermans
Huizen

Het jaar 2019 was er voor de mannen van Huizen één om niet snel te vergeten. In de tweede divisie pakte de ploeg van Albert Cristina de titel, om vervolgens een niveau hoger weer uit de startblokken te schieten.

Toch hielden de Huizers een enigszins zure nasmaak over aan de laatste drie wedstrijden van het jaar, die allemaal verloren werden. Dus gebruikte Huizen de eerste wedstrijd in 2020 tegen Apollo 8 om die nasmaak volledige weg te spoelen: 4-0.

„Heerlijk om direct zo te beginnen en de jongens weer vrijuit te zien spelen. Wij hebben ons in de vakantie weer volledig kunnen opladen en dat heeft ons duidelijk goed gedaan”, zei trainer Cristina opgelucht.

De inzinking aan het einde van het jaar was voor de coach duidelijk verklaarbaar en daarom raakte de Huizense ploeg niet in paniek. „Er werd op ons gejaagd. Teams wilden graag goed tegen ons spelen en deden dat vaak ook. Wij raakten wat uit vorm en kregen te maken met wat blessures, maar we hebben ons geen zorgen gemaakt”, aldus Cristina.

Dat Huizen de eerste week van het nieuwe jaar heeft gebruikt om rustig naar een frisse start toe te werken, bewees de overtuigende zege op Apollo 8. De thuisploeg liet weinig heel van de ploeg uit Borne. De bezoekers wisten in geen enkele set meer dan twintig punten te maken. Zo heeft Huizen de vorm om mee te doen om de titel snel weer hervonden, al wil Cristina nog niet zo ver vooruit kijken. „We staan juist net weer met beide benen op de grond. We zijn voor nu gewoon weer ’back on track”’, besloot Cristina.

De mannen van Sovoco begonnen het jaar minder goed. De ploeg van Brad Taylor verloor met 1-3 van het tweede van Orion

De vrouwen van Huizen bewandelden eigenlijk de omgekeerde weg als de mannen. Voor de ploeg van Ali Moghadassian was 2019 moeizaam en zwaar, maar eindigde het jaar verrassend positief, met overwinningen op Sliedrecht en koploper Vocasa. „Die lijn hebben we niet doorgetrokken na de winterstop. Met verliezen heb ik geen moeite, maar de manier waarop vond ik dit keer een aanfluiting”, was Moghadassian duidelijk over de 3-0 nederlaag bij Voltena.

De coach baalde voornamelijk van de houding van zijn ploeg. Het vertrouwen van de afgelopen wedstrijden was nergens te bekennen en Huizen oogde timide. „Geklopt worden op tactiek of vaardigheid is voor mij geen enkel probleem. Alleen hebben we niets kunnen compenseren met onze instelling en dat vind ik teleurstellend.”

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen

Video uitgelicht