Premium

KSV houdt voor volle tribunes Waardergolf koploper Tornado in bedwang

KSV houdt voor volle tribunes Waardergolf koploper Tornado in bedwang
Larissa Havermans passeert Tornado-keepster Britt Driesse en scoort voor KSV.
© Foto Martin de Haan
Heerhugowaard

,,Het was een heerlijke handbalwedstrijd die tot de allerlaatste seconde spannend was. Deze wedstrijd verdiende geen verliezer.” KSV-speelster Judith Groot werd na afloop van de derby tegen Tornado van alle kanten gefeliciteerd. En dat was niet onterecht.

De 29-jarige hoekspeelster speelde voor haar team een zeer belangrijke rol in de 24-24 eindstand die na een sfeervolle en enerverende Heerhugowaardse handbalderby op het scorebord stond.

Bij KSV stonden de gezichten na afloop dan ook een stuk vrolijker dan die bij Tornado. De koploper leed duur puntverlies in de strijd om het kampioenschap. Al wilde Sindy Schouten daar ook niet te veel op vooruitlopen. ,,Toch leeft promotie bij Tornado zeker wel. De verschillen met de nummer 2 en 3 zijn klein. Boven de middenmoot eindigen was vooraf ons doel, maar nu het dit seizoen zo lekker loopt gaan we wel voor de titel,” aldus de Tornado-speelster die een goede wedstrijd speelde.

Het gelijke spel was daarom toch een tegenvaller voor het team dat bij rust tegen een 12-11 achterstand aankeek. Na de pauze leek het een gaatje te kunnen slaan toen het op een 15-17 voorsprong kwam en vier goals op een rij maakte. KSV had het in die fase zwaar. Maar het verweer van Judith Groot en haar team bleef mooi om te zien.

Het is ook voor de ervaren Groot elke keer weer bijzonder om te ervaren hoe het jonge team om haar heen zich ontwikkelt. ,, Het seizoen verloopt onder onze trainer-coach Theo Krom prima. De sfeer is uitstekend. Ik pak iedere wedstrijd mijn doelpuntjes wel mee en ben denk ik wel een constante factor in de ploeg waarin veel jonge speelsters zich steeds meer laten gelden. Onze kracht is echt dat we een team zijn, ook als het wat minder loopt buigen we soms een achterstand om in een overwinning.”

Tegen Tornado zat de winst er zeker in, maar ook de koploper had de zege naar zich toe kunnen trekken. Daarvoor waren de verschillen zaterdagavond gewoon te klein. Dit in tegenstelling tot de eerste wedstrijd tussen beide Heerhugowaardse teams. Toen was Tornado beter. Deze keer was daar geen sprake van. KSV is gegroeid dit seizoen. Met nog tien minuten op de klok en een 20-20 tussenstand ontwikkelde zich een prachtig en sportief schouwspel. Ballen op paal en lat, fraaie reddingen van beide keepsters en een meelevend publiek moeten de speelsters op het veld een heerlijk gevoel hebben gegeven.

De teams gaven elkaar niets toe. Een doelpunt van Desi Krom leek de beslissing te gaan betekenen. De Tornado-speelster, dochter van KSV-coach Theo Krom, gaf haar team met nog een minuut te spelen een 23-24 voorsprong.

Het was uitgerekend uitblinkster Judith Groot die voor de 24-24 eindstand zorgde, met nog 15 seconden op de klok benadrukte ze haar belangrijke rol in het team uit ’t Kruis door haar zevende treffer van de avond te scoren. En die beloning kwam KSV toe.

KSV: Judith Groot 7, Rosina Vreeburg 5, Jonna Lemstra 3, Britney Goudmijn 2, Jacqueline Köhne 2, Larissa Havermans 2, Jackie Heibloem 2, Milou van der Veen 1

Tornado: Anja Borst 8, Sindy Schouten 5, Suzie Wijnker 3, Kelly Aalberse 3, Desi Krom 2, Marloes Bak ieder 2, Danielle Postma 1

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen