Lions toont verbetering en heeft geen kind aan laagvlieger Sparks

Tanya Bröring aan de bal voor Lions. Maud Huijbens (17) kijkt van achter toe.
© Foto Wim Egas
Landsmeer

Lions was zaterdagavond, zoals het hoort, duidelijk een maatje te groot voor nummer laatst Sparks. De ploeg boekte een ruime zege, voorafgaand aan een drukke periode.

Dat Lions zou winnen van Sparks, was geen verrassing. Het was namelijk een must. Maar hoewel de tegenstander van minder niveau was, liet de Landsmeerse ploeg zaterdagavond wel een aantal goede dingen zien. Vooral in aanvallend opzicht liep het allemaal een stukje beter en dat stemde tot tevredenheid bij speelster Fieke Ligthart. „De bal ging een stuk beter rond en veel meer mensen werden in de aanval betrokken. Het was niet wachten tot iemand de één-tegen-één aan ging, maar er was veel meer beweging bij iedereen.”

Dat was vooral te zien in het derde kwart, waarin de thuisploeg het beslissende gat sloeg (62-47). Voor die tijd bleef Sparks namelijk nog een tijd in het kielzog van Lions, al zorgde dat bij Ligthart geen enkel moment voor bezorgdheid. „Ik heb nooit het gevoel gehad dat het ons door vingers zou glippen. Bij ons vielen een paar ballen niet goed en bij hen wel. Maar het scorebord vertelde niet alles.”

Ligthart is zich ervan bewust dat je Sparks niet kunt vergelijken met de sterke teams in de eredivisie, maar ze noemt de overwinning toch een opsteker voor de aankomende weken. Daarin speelt haar ploeg onder meer vijf keer in veertien dagen. Zo basketbalt de ploeg komend weekeinde uit tegen Batouwe en gaat het de week erop op bezoek in Den Helder. „We hebben deze week met elkaar afgesproken dat er bij ons een knop om moet. Dit was een opsteker, al waren we natuurlijk zeker niet foutloos.”

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen