Premium

Gebrek aan scherpte breekt handbalsters Volendam tegen Quintus op

Gebrek aan scherpte breekt handbalsters Volendam tegen Quintus op
Denise Mol probeert tussen de verdedigers van Quintus door op doel te schieten.
© Foto Wim Egas
Volendam

Hoewel de eindstand anders doet vermoeden speelden de handbalsters van Volendam tegen nummer vier Quintus een goede wedstrijd. Met goed handbal creeërde de ploeg tal van kansen, maar het ontbrak aan scherpte voor het doel. Hierdoor stond er uiteindelijk een geflatteerde 17-23 eindstand op het scorebord.

,,Als je niet scoort, kun je niet winnen”, verwees Volendam-trainer Ruud van den Broeck naar de schamele zes treffers die zijn ploeg in de tweede helft scoorde. ,,Verder zijn we gewoon gelijkwaardig.”

Voorafgaande aan het duel tussen nummer vijf Volendam en nummer vier Quintus blikte Van den Broeck terug op het begin van het seizoen. ,,Het is absoluut boven verwachting wat we als promovendus presteren. Zelfs na een nederlaag vandaag hebben we alles nog in eigen hand om bij de top zes te eindigen en dus de kampioenspoule te halen. Dat zou een geweldige prestatie zijn.’’

,,Het wordt echter een hels karwei om die prestatie structureel te maken’’, benadrukte de oefenmeester. ,,Voor volgend seizoen moeten er sowieso wat extra spelers van buitenaf aangetrokken worden. In het tweede team loopt namelijk niets en de A-jeugd is opgeheven. De club moet dus organisatorisch flinke stappen gaan maken.”

Serie

In de wedstrijd tegen Quintus nam Volendam na tien minuten een voorsprong van vier treffers. Het scoren ging echter heel moeizaam en zou vanaf dat moment zelfs schier onmogelijk blijken. De hele wedstrijd lang stonden paal, lat en Quintus-keepster Esther de Vos ’in de weg’. De bezoekers uit Kwintsheul namen door een serie van zeven treffers op rij de regie over. Ze leken ook met een voorsprong de rust in te gaan, maar een prachtige treffer van Floor Smit zorgde voor de 11-11 ruststand.

Scherpte

Het gebrek aan treffers brak Volendam in de tweede helft op. In de eerste tien minuten wist de ploeg van Van den Broeck zelfs niet een keer het net te vinden. In de daarop volgende tien minuten bleef het aantal beperkt tot twee. Met nog tien minuten te gaan keek Volendam tegen een 13-17 achterstand aan. In de slotfase vergrootten de gasten het gat naar zes treffers.

Eline Wit - als hoekspeelster drie keer trefzeker - was na afloop heel duidelijk. ,,Als we een plek in de kampioenspoule zeker willen stellen, moet het in de laatste drie wedstrijden scherper. We waren vandaag absoluut gelijkwaardig aan Quintus, maar die ballen moeten niet op de paal, maar erin. De scherpte moet terug, want anders krijgen we het ook tegen de onderste teams gewoon moeilijk.”

Meer nieuws uit Sport Waterland

Meest gelezen