Auto explodeert in Hoofddorp, zoektocht naar gewonde die bos is ingelopen

© Rowin van Diest
© Rowin van Diest
© Rowin van Diest
1/3
Hoofddorp

Hulpdiensten zoeken zondagavond iemand die gewond het Haarlemmermeerse bos is ingelopen. Op het parkeerterrein bij Claus Bowling ontstond rond 22.45 brand in een auto. Volgens een getuige explodeerde de auto en vloog daarbij iemand in de brand.

Volgens getuigen rende de persoon die door de explosie in de brand stond het bos in. De politie heeft in de omgeving gezocht, maar niemand kunnen vinden.

Een politiehelikopter zocht rond 23 uur nog naar het mogelijke slachtoffer. Volgens de politie gaat het om iemand met brandwonden. Ze vraagt of mensen met de politie willen bellen als ze de persoon bellen.

Het gaat niet om de eigenaar van de auto. Die heeft bij de politie aangifte gedaan van vernieling van zijn voertuig.

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter uit Amsterdam, kwamen naar de Bosweg. De brandweer heeft de brandende auto geblust. Er werden in de auto geen slachtoffers aangetroffen.

De auto is volledig uitgebrand. Het parkeerterrein is door de politie afgezet met linten.

De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Ze meldt dat naast de auto een jerrycan is gevonden met daarin een brandbare vloeistof.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© Rowin van Diest
© Rowin van Diest

Meer nieuws uit Haarlem

Meest gelezen