’Fris en fit’ OFC opent 2020 sterk met ruime winst bij HSC’21

Haaksbergen

Met een 0-4 zege op HSC’21 is OFC in 2020 uit de startblokken geschoten. Tim Freriks en Bilal el Amrani waren de blikvangers met beiden twee goals.

„Ik weet niet waar de spelers hun energie vandaan haalden”, verbaasde assistent-trainer Bert Blank zich over de gretigheid van zijn ploeg. De negatieve verhalen rond de sponsor, die de afgelopen weken verschenen, bleken geen effect te hebben op het spel van de Oostzaners. „Tot het einde van het duel bleef iedereen er vol voor gaan. Het trainingskamp in Keulen lijkt te hebben gewerkt. We waren fris en fit en de volledige negentig minuten de bovenliggende partij.”

Binnen twintig minuten leidden de Oostzaners al met 0-2. Freriks was het eindstation van een vlot lopende aanval, waarna El Amrani geschutter in de defensie van HSC’21 met een lob van grote afstand afstrafte.

Na de onderbreking ging OFC op zoek naar de derde goal om het duel definitief te beslissen. „Omdat HSC geforceerd op zoek ging naar de aansluitingstreffer, kregen wij natuurlijk meer ruimte.”

In het laatste kwartier van de wedstrijd werd dit uitgedrukt in de score. Opnieuw waren Freriks en El Amrani, in dezelfde volgorde als in de eerste helft, verantwoordelijk voor de productie. „We zaten in een absolute hosanna-stemming in de bus. We zijn de tweede seizoenshelft uitstekend gestart.”

HSC’21-OFC 0-4. Doelpunten OFC: Freriks (2), El Amrani (2).

Meer nieuws uit Sport Zaanstreek

Meest gelezen