Premium

Slordigheden Cas RC genadeloos afgestraft

Slordigheden Cas RC genadeloos afgestraft
Bart Nijenhuis zet de achtervolging in op Hilversummer Marcus Holden.
© Foto Martin de Haan
Castricum

De mannen van Cas RC hadden op een betere start gehoopt in het nieuwe jaar. De bliksemstart met een 12-0 voorsprong kreeg echter na tien minuten een ander vervolg dan waar op gehoopt was. RC Hilversum herpakte zich en strafte elk klein foutje van de thuisclub af. Het won met 22-48.

Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan oud-competitieleider Jos Rovers was het na 1.15 minuut al raak. Deon Mau’u maakte de eerste try voor de thuisclub. Job Verhofstad leek de score te verdubbelen, maar werd net voor de achterlijn met een hoge tackle afgestopt. Het leverde de speler van Hilversum een gele kaart op en Cas na acht minuten een penalty-try (12-0).

De speler meer leek eerder verlammend dan bevrijdend te werken op de thuisclub. Het spel werd slordiger en de nodige tackles bleven uit. Na een onnodige penalty tegen deed Hilversum iets tegen: 12-5. Het laatste wapenfeit van Cas kwam op naar van de broertjes Hoogenboom waarbij Rico de ‘perfecte pass’ gaf op Tony die vervolgens de 17-5 aan liet tekenen. Cas leek weer te geloven in eigen kunnen, maar verzuimde het frivole spel van de kampioen uit 2017 af te stoppen met tackles op de benen.

Bonuspunt

De wind wakkerde aan over het veld op sportpark Wouterland. Het was kennelijk voor Hilversum het teken de tegenstander flink onder druk te zetten. En met succes, want in het tweede deel van de eerste helft werd een foute pass van Bryan de Jong genadeloos afgestraft met een interceptie, try en conversie (17-12). Cas zette wel druk, haalde soms de achterlijn van Hilversum maar tot scoren kwam het niet. Het bleef volharden met slordige spel of foute keuzes waardoor Hilversum – ruststand 17-31 - uit kon lopen naar 17-48. Er kwam op het eind toch nog een kleine beloning. Door de vierde try van de wedstrijd van Deon Mau’u verdiende de thuisclub een bonuspunt.

Vechtlust

Door het resultaat zakte Cas RC naar de vierde plaats met tien punten achterstand op nummer twee Hilversum. Die positie geeft recht op de play-offs om het landskampioenschap. Voor Tom Hiddleston geen reden tot paniek. ,,De race is nog niet gelopen. We zijn halverwege de competitie en balen verschrikkelijk hiervan. Het gat is inderdaad groter maar niet onoverbrugbaar.’’ De ‘prop’ zag een positieve ontwikkeling in de uitvoering van de scrums. ,,Daarin waren we dominant. We stonden ons mannetje en hadden veel keren de bal. Dat voelde goed.’’ Wat ook goed voelde voor hem was de derde basisplaats na lang blessureleed. ,,Op 9 februari vorig jaar brak ik mijn been. Dat ik nu weer mag spelen is natuurlijk geweldig.’’ Aan vechtlust geen gebrek bij Hiddleston. Dat dat geldt eigenlijk voor het hele team. Cas blijft ervoor gaan om bij de eerste twee te eindigen en op die manier in de finale te staan. Al is het gat met de concurrenten RC DIOK - twaalf punten meer - en RC Hilversum nog groter is geworden.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen