Premium

Ook in zaalvoetbalwedstrijd op vijf minuten rijden van huis blinkt international Amir Molkarai uit

Ook in zaalvoetbalwedstrijd op vijf minuten rijden van huis blinkt international Amir Molkarai uit
Amir Molkarai in actie tegen België. Hij zal later zijn vierde goal in drie interlands maken voor het Nederlands zaalvoetbalteam.
© Foto Martin de Haan
Alkmaar

Dichter bij huis kon het voor Amir Molkarai haast niet. ,,Vijf minuutjes met de auto, dat heb ik bij een interland niet eerder meegemaakt.” Voor hem een thuiswedstrijd dus, de ontmoeting van Oranje en België in de Hoornse Vaart van gistermiddag. Hij nam een doelpunt en een assist op zich.

Zo komt er voor Alkmaarder Molkarai, speler van Hovocubo uit Hoorn, een einde aan een mooie interlandweek. Over drie interlands gezien trof hij vier keer doel namens het Nederlands zaalvoetbalteam.

Zondag kroop Oranje met 3-3 door het oog van de naald tegen België. De 1-3 van de Belgen, vlak na een time out, bleek nodig om het team van bondscoach Max Tjaden wakker te schudden.

Kopie

Met nog circa twee minuten op de klok wist Said Bouzambou eindelijk Molkarai met succes te bedienen. De assist was laag en hard, het doelpunt een intikker. En nog in dezelfde minuut volgde een kopie van die goal, maar dan met de rolverdeling in omgekeerde volgorde. België kwam die plotselinge klap niet meer te boven, waardoor er een terechte eindstand op het scorebord stond. Bij vlagen was de tegenstander beter, maar Oranje drong in de tweede helft lang aan. Het leek er op een gegeven moment op dat er niet meer gescoord zou worden, zelfs als er een uur zou zijn doorgespeeld. Totdat Molkarai daar duidelijk anders over dacht.

,,We hadden afgesproken dat we de laatste thuiswedstrijd in deze interlandperiode af zouden sluiten met een zege”, zegt hij achteraf. ,,Dat is niet gelukt, maar we hebben wel veerkracht getoond. Bij de 1-3 dacht iedereen natuurlijk dat de wedstrijd beslist was in het voordeel van België. Ik denk dat de neutrale toeschouwer heeft kunnen genieten van zo’n slot.”

Kleintjes

Molkarai had het na afloop druk. Handtekening hier, handtekening daar. Op de foto. Langzamerhand ontstond er een rij met mensen, die hem nog even een knuffel wilden geven. ,,Er zaten veel vrienden en familie op de tribune”, vertelt hij. ,,Ook leuk dat mijn gezin is komen kijken. Normaal gesproken slapen de kleintjes op de tijdstippen dat we met Hovocubo moeten voetballen.”

In de bekerwedstrijd van Hovocubo tegen Texel’94 ontbrak Molkarai vanwege een schorsing. Maar in de tussentijd heeft iedereen kunnen zien dat hij zijn goede vorm doorzet. Molkarai scoorde twee keer in de heenwedstrijd tegen Denemarken, werd op de website van de voetbalbond als ’de grote man’ neergezet, en maakte er een dag later één in de return.

Dit keer had hij zijn ploeggenoten van Hovo, Lahcen Bouyouzan en Mats Velseboer, naast zich in de Hoornse Vaart. Namens FC Marlène uit Heerhugowaard deden Mo Attaibi en Iliass Bouzit mee.

Een volgepakte Hoornse Vaart zag hoe de bekende gezichten zich prima staande hielden tegen België. Met de plaatselijke trots, Amir Molkarai, voorop.

Meer nieuws uit Sport Alkmaar

Meest gelezen