Premium

Odin’59 kan goede uitreeks geen vervolg geven en verliest ruim bij DVS’33

1/2

Het is Odin zaterdagmiddag niet gelukt DVS’33 te passeren op de ranglijst. De Heemskerkers moesten in de onderlinge ontmoeting hun meerdere erkennen in de gastheren uit Ermelo: 4-1.

Het had zo mooi kunnen worden voor Anthony Correia en de zijnen. Het onderlinge verschil was voorafgaand aan de hervatting van de competitie na 15 wedstrijden immers slechts een punt. Bovendien werd al 8 maanden in competitieverband uit niet meer verloren.

Op papier dus een heuse kraker. Toch duurde het wel even voor dat ook binnen de lijnen zichtbaar werd. De matige eerste helft kende amper hoogtepunten, of het moeten de pogingen van Jim Hulleman en Thom de Vries namens de bezoekers en Oktay Öztürk voor DVS zijn die kortstondig voor opwinding zorgden. „We waren gelijkwaardig, in fasen hadden we zelfs de overhand, vond ik. Maar beide ploegen waren ook even slordig in balbezit”, vond Correia.

Pas na de wissel ontbrandde het duel. „We kwamen scherp uit de kleedkamer en benutten de ruimte die de tegenstander bood, omdat ze wat gingen aandringen, prima.” Jason Halman toonde een minuut of 8 na rust zijn technische vaardigheid. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en rondde beheerst af. Lang konden de bezoekers echter niet van de voorsprong genieten. Twee minuten na de openingsgoal was het alweer gelijk. Bij een te gemakkelijk gegeven vrije trap, lieten de verdedigers zich verrassen door de koppende Joshua Patrick. Diezelfde spits tekende in de 65e minuut voor de voorsprong voor DVS. Opnieuw zag de Odin-defensie er niet goed uit.

Die achterstand betekende een extra domper voor de bezoekers, want luttele minuten eerder had de bal op de stip gemoeten, nadat De Vries in scoringspositie onderuit was geschoffeld. De arbiter wuifde het weg. De Vries viel uit met een heftig ei boven zijn enkel.” De kans om alsnog op gelijke hoogte te komen kwam in de 72e minuut alsnog. Hands binnen de zestien werd bestraft met een penalty. Jason Halman miste, DVS-keeper Daan Huiskamp pareerde de niet hard genoeg ingeschoten inzet. „In de slotfase heb ik Milo Cremers nog gebracht om met lengte nog iets te forceren.” Dat pakte verkeerd uit. Tot twee keer toe straften de gastheren het overtal voor de bal optimaal af.

Odin’59: Meendering, Boekel, Scheffer, Mijnders (86. Cremers), Eekhout, Willemse (79. Kansen), Hulleman, Tros, Halman, De Vries (61. Al Mahdi), Brandsma.

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen