Ted Verdonkschot volgt Anthony Correia op bij Odin’59

Ted Verdonkschot.
© STUDIO KASTERMANS/LEON DAKKUS
Heemskerk

Odin’59 heeft in Ted Verdonkschot de opvolger gevonden voor Anthony Correia, die na dit seizoen vertrekt naar vv Katwijk. Verdonkschot tekent een contract voor een jaar bij de derdedivisionist uit Heemskerk.

De 56-jarige Haarlemmer zou aanvankelijk deze zomer aan de start gaan bij Velsen als opvolger van Martin Haar. Hij maakt nu echter gebruik van de ontsnappingsclausule die ruimte biedt voor ontbinding als zich een club zou aandienen die op een hoger niveau uitkomt.

Indrukwekkend cv

Verdonkschot vertrok recent tussentijds bij IJsselmeervogels nadat hij al eerder had aangegeven zijn lopende overeenkomst met de club uit Spakenburg niet te verlengen. Aan zijn resultaten bij de club lag het niet; IJsselmeervogels ging de winterstop in met een tweede plek in de ranglijst. Verdonkschot heeft als trainer een indrukwekkend cv. Hij werkte onder meer bij Koninklijke HFC, Quick Boys, HHC, Young Boys, Rijnsburgse Boys en EDO. Hij was daarnaast zowel bij het teloorgegane HFC Haarlem als bij Telstar assistent.

Vacature

Odin moest vrij onverwacht in de voorbije winterstop op zoek naar een nieuwe eindverantwoordelijke voor de selectie, omdat de huidige oefenmeester Anthony Correia het al na een seizoen voor gezien zal houden. Die kreeg een aanbod van Katwijk dat hij naar eigen zeggen niet kon laten lopen. De club uit het vissersdorp behoort tot de meest ambitieuze en kapitaalkrachtige in de Bollenstreek. Bestuurslid voetbalzaken Louis de Bruijne erkent dat de druiven voor Velsen zuur zijn, maar stelt ’dat het nu eenmaal zo kan gaan in het voetbal’. „Voor ons was de situatie ook niet ideaal zo pal voor de feestdagen. In de winterstop ligt het allemaal stil en daarna gaan clubs op trainingskamp. Dat maakt de werving van een hoofdtrainer er niet gemakkelijker op.”

Meer nieuws uit Sport Kennemerland

Meest gelezen