Volendam wint in Leeuwarden van koploper Cambuur, supportersbussen bekogeld

LEEUWARDEN

Volendam lijkt na het winnen van de (tweede) periodetitel ook mee te gaan doen in de strijd om het algeheel kampioenschap van de Keuken Kampioen Divisie. De formatie van coach Wim Jonk versloeg vrijdag in Leeuwarden koploper Cambuur, 2-1.

De Noord-Hollanders kwamen al vroeg op voorsprong door een doelpunt van de Belg Francesco Antonucci. Door de Engelsman Derry Murkin werd de marge vergroot. Een kwartier voor tijd scoorde Jamie Jacobs voor de thuisclub.

Volendam is nu gedeeld derde (met De Graafschap) op vijf punten van Cambuur. Jong Ajax staat er nog tussen in, maar kan niet promoveren. De beste twee van de 'geschoonde' lijst stromen rechtstreeks door naar de eredivisie. Jong Ajax kan maandag wel op gelijke hoogte komen met de Friezen, als het wint bij Jong PSV.

De Graafschap heeft evenveel punten als Volendam. Dat dankte de Doetinchemse formatie van coach Mike Snoei voor een belangrijk deel aan Ralf Seuntjens, die tegen Jong FC Utrecht vijf minuten in blessuretijd het winnende doelpunt maakte (2-1). Halverwege leidde Utrecht nog, dankzij Jeredy Hilterman. Leeroy Owusu maakte de 1-1.

NAC Breda en Excelsior verzuimden te winnen en zagen de achterstand ten opzichte van Volendam en De Graafschap oplopen tot vijf punten. NAC, voor het eerst met interimtrainer Willem Weijs, kwam niet verder dan 0-0 bij Helmond Sport. Excelsior deed het bij FC Dordrecht niet veel beter (1-1).

Lees hier meer: FC Volendam zet sterke reeks in Leeuwarden voort: 28 punten uit laatste tien duels

De politie meldt dat bussen met Volendamsupporters na de wedstrijd zijn bekogeld. De ME moest ingrijpen.

Meer nieuws uit FC Volendam