HFC mag na winterstop meteen vol aan de bak tegen Spakenburg

Robin Eindhoven, hier nog HFC-er, speelt nu bij Spakenburg.
© Archieffoto
Haarlem

Koninklijke HFC kan na de korte winterstop direct vol aan de bak als vanmiddag om 15.30 de thuiswedstrijd tegen Spakenburg van start gaat.

Trainer Gertjan Tamerus hoeft er geen moeite voor te doen om zijn spelers extra te motiveren voor de eerste wedstrijd van 2020. Want middenmoter Spakenburg is een voetbalbolwerk dat tot ieders verbeelding spreekt.

Daar komt nog eens bij dat er inmiddels drie voormalige smaakmakers van HFC deel uitmaken van de selectie van trainer Eric Meijers die in november de naar Feyenoord vertrokken John de Wolf verving. Na Kevin Sterling en Roy Castien is ‘Cyprus-ganger’ Robin Eindhoven bij Spakenburg neergestreken. Het bericht dat Floris van der Linden komend seizoen het shirt van Spakenburg draagt, geeft de club een nóg koninklijker tintje.

Tegenslag

Bij HFC zijn de fitte spelers van voor de winterstop fit gebleven. Met uitzondering van Danny Hols die in de oefenwedstrijd op 4 januari tegen VVOG geblesseerd uitviel. Toch heeft trainer Gertjan Tamerus afgelopen week te maken gekregen met tegenslag. Zowel Daniël van Son als Kevin de Visser zijn na de donderdagse training afgehaakt met liesklachten. ,,Vervelend voor mij’’, zegt Tamerus over de onwelkome vertraging in het herstel van de twee pechvogels. ,,Maar het is natuurlijk vooral balen voor Daniël en Kevin zelf.’’ De langdurig afwezige centrale verdediger Peet van der Slot is een terugslag bespaard gebleven en komt er aan. ,,Maar na de dubbele tegenvaller van afgelopen week ga ik geen datum plakken op de rentree van Peet’’, aldus een voorzichtige Tamerus.

Koninklijke HFC hervat de competitie vanaf de vierde plaats. Spakenburg vindt zichzelf terug op de tiende positie.

Meer nieuws uit Sport Haarlem

Meest gelezen