West Frisia heeft met Gregory van Sauers de opvolger van Dennis van der Leek binnen

Hans Valk, voorgrond, zit ook na de zomer op de bank bij Spirit’30.
© Foto Spirit’30
Hoorn

West Frisia heeft de opvolger van Dennis van der Leek binnen. De tweedeklasser uit Enkhuizen staat in het seizoen 2020-2021 onder leiding van Gregory van Sauers. Hij komt over van DWOW, de koploper van 3A uit Wieringerwerf.

Nadat Van der Leek bekendmaakte dat hij na één seizoen weer vertrekt bij de bespelers van sportpark Immerhorn was West Frisia er snel uit met Van Sauers, vertelt voorzitter Leonie de Groot. ,,Het is allemaal snel gegaan omdat het gevoel vanaf de eerste minuut goed was. Nadat ook een afvaardiging van de spelers een positief advies aan ons uitbracht, stonden wat ons betreft alle seinen op groen. De ervaring van Gregory als trainer bij DWOW sluit aan bij onze doelstelling om een stabiele tweedeklasser te zijn. De lijn die we met Dennis hebben ingezet wordt zo voortgezet.”

Bij competitiegenoot Spirit’30 wijzigt de samenstelling van de technische staf niet na dit seizoen. Ook in het jubileumjaar, de Hoogkarspelers vieren in het seizoen 2020-2021 het negentigjarig bestaan van de club, zit Hans Valk op de bank. Hij is bezig aan zijn eerste volledige seizoen als hoofdtrainer bij Spirit’30 en dat verloopt goed. Ondanks het stoppen van enkele sterkhouders staat Spirit’30 momenteel vierde in 2A.

,,De samenwerking met de gehele selectie en staf is uitstekend te noemen en gezien zijn ervaring binnen de club als jeugdtrainer zien we Hans ook als ideale trainer om de verjonging van de selectie het komende jaar verder door te voeren’’, aldus Michel Reus namens het bestuur van Spirit’30.

Ook in Hoogwoud niets nieuws onder de zon na de zomer. Grasshoppers heeft de verbintenis met Erik van Geemen met een jaar verlengd. Twee andere clubs uit 3A, Westfriezen en KGB, gaan ook door met hun huidige trainer. Het betekent dat Patrick Huisman aan zijn vierde seizoen begint in Zwaag. In Bovenkarspel komt Piet Wiersma ook op dit aantal dienstjaren als hij zijn nieuwe contract uitdient. Dit heeft een looptijd van twee jaar.

Bij ALC blijft de zittende trainer ook aan. De Abbekerkers gaan nog een jaar door met Kees Broers. Poulegenoot in 5B, Zwaagdijk, gaat door met Harry Sierkstra.

Meer nieuws uit Sport West-Friesland

Meest gelezen