Arne Slot na zege AZ: ’Indrukwekkend om te zien, echt een extreem hoog niveau’

Arne Slot na zege AZ: ’Indrukwekkend om te zien, echt een extreem hoog niveau’
Arne Slot voorafgaand aan de wedstrijd in gesprek met KV Mechelen-trainer Wauter Vrancken.
© Foto Theo Brinkman
Oliva

Arne Slot kwam vrijdagavond superlatieven te kort na de oefenwedstrijd van AZ tegen KV Mechelen. Hij prees de inzet én de kwaliteit van de spelers. „Ik weet niet of ik ze dit seizoen al eens zó goed heb zien combineren in de kleine ruimte als vandaag”, zei de trainer na de 5-1 overwinning, waarmee AZ het trainingskamp in Spanje afsloot.

„Het was echt een extreem hoog niveau aan de bal. Hard inspelen, doorbewegen, korte combinaties. En dat alles in een enorm tempo. Ook dat vond ik indrukwekkend om te zien. Het geeft aan dat de groep heel fris is teruggekomen van de vakantie.”

Anderhalveseconde-regel

Slot genoot ook van de agressie die zijn spelers toonden bij balverlies. In een razend tempo probeerden ze de bal direct terug te veroveren. „Je hebt de vijfsecondenregel, maar vandaag was het de anderhalveseconderegel”, zei hij, verwijzend naar de ’regel’ waarbij trainers hun spelers opdragen om binnen vijf seconden na balverlies te bal weer te hebben veroverd.

Ron Vlaar

In de wedstrijd tegen KV Mechelen stond keeper Rody de Boer in de basis. Hij vervangt volgende week zaterdag bij de hervatting van de competitie de geschorste eerste doelman Marco Bizot. Centraal in de verdediging startte Ron Vlaar, die terug is van een blessure. Verwacht werd dat nieuwkomer Ramon Leeuwin in de basis zou staan, om hem te laten wennen aan het elftal, maar Slot had zo zijn redenen om Vlaar te laten beginnen. „Ik wilde liever niet dat hij in de tweede helft moest invallen. Ron is gebaat bij een heel goede warming-up. Het luistert bij hem erg nauw. Dus wilde ik hem in de basis laten beginnen in plaats van een kwartier na rust met een ander soort warming-up.”

Wie van de twee tegen Willem II begint, liet Slot in het midden. „We spelen zaterdag tegen Willem II, dinsdag tegen TOP Oss en dan de zaterdag daarna tegen Heerenveen. Dat zijn drie wedstrijden in één week. We weten dat Ron die sowieso niet alle drie gaat spelen, omdat ie dat fysiek niet aankan. We moeten dus bekijken in welke wedstrijden we Ron gebruiken en in welke wedstrijden we het beste Ramon kunnen gebruiken.”

Zie ook het verslag: AZ geeft KV Mechelen een masterclass

Arne Slot na zege AZ: ’Indrukwekkend om te zien, echt een extreem hoog niveau’
Stijn Wuytens (midden) mist een kans van dichtbij.
© Foto Theo Brinkman

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen