Vijf ’jeugdspelers’ van AZ laten zien dat ze eraan komen [video]

Oliva

AZ heeft naar het trainingskamp in de winterstop traditiegetrouw een handvol jonge talenten meegenomen.

Op donderdag, de voorlaatste dag van het trainingskamp, wordt een lange, wedstrijdgerichte partij gespeeld. Bij een van de teams doet het 17-jarige talent Mo Taabouni mee. De andere jeugdspelers lopen elders op het veld. Zij worden buiten de partij gehouden. „Niet omdat de belasting te groot is, maar omdat de aantallen anders niet kloppen”, zegt Peer Koopmeiners. „Dan is het logisch dat wij afvallen.”

Koopmeiners (19), de jongere broer van AZ-aanvoerder Teun, is een van de vijf jeugdspelers op het trainingskamp. De andere zijn Taabouni (17), keeper Mees Bakker (18), Thijs Oosting (19) en de Portugees Felix Correia (18), een buitenspeler die AZ huurt van Manchester City.

Oosting en Koopmeiners, allebei middenvelder, zijn blij dat ze erbij zijn. Ze zien het als een signaal dat ze dicht bij een stap naar de A-selectie zitten. „Het is fijn om te weten dat wij op dit moment worden gezien als de ’opvolgers’ van jongens uit de A-selectie. Dat wij misschien doorschuiven als er spelers worden verkocht. Maar een garantie is het natuurlijk niet. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de club dan een nieuwe speler koopt in plaats van ons door te schuiven.”

Een impressie van de jonge spelers tijdens de trainingen is te zien in de video bovenaan dit artikel.

Meer nieuws uit AZ

Meest gelezen

Video uitgelicht