Babel keert op huurbasis weer terug bij Ajax

DOHA

Ryan Babel keert voor de tweede keer terug bij Ajax. De 33-jarige aanvaller komt tijdelijk over van het Turkse Galatasaray en maakt het seizoen af bij de kampioen uit Amsterdam.

Ajax was op zoek naar een aanvaller nadat het vlak voor de winterstop in de problemen was gekomen toen Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad geblesseerd waren geraakt. Zonder die drie aanvallers werd de club na een goede start uitgeschakeld in de Champions League.

Promes is inmiddels hersteld van een kuitblessure en Neres is ook op de weg terug. Toch besloot Ajax te onderzoeken of een tijdelijke terugkeer van Babel naar Amsterdam mogelijk was. De koploper van de eredivisie wil zo weinig mogelijk risico nemen, ook omdat de kampioen van dit seizoen zich waarschijnlijk rechtstreeks voor de volgende editie van de Champions League kwalificeert.

Ajax heeft inmiddels een akkoord bereikt met Galatasaray. De club maakt de deal bekend als de laatste formaliteiten van een huurcontract zijn afgerond. Babel moet nog een medische keuring ondergaan.

Babel genoot zijn opleiding bij Ajax en vertrok in 2007 naar Liverpool. In 2012 keerde de Amsterdammer al eens terug bij de club uit zijn geboortestad. Inmiddels is de 63-voudig international onder bondscoach Ronald Koeman opgeleefd bij het Nederlands elftal. Hij scoorde vorig jaar september nog tweemaal in het gewonnen uitduel met Estland (0-4). Babel aast op een prominente rol op het EK, waar de geblesseerde aanvallers Memphis Depay en Donyell Malen komende zomer mogelijk ontbreken.

Galatasaray heeft onlangs met Henry Onyekuru al een mogelijke vervanger voor Babel aangetrokken. De Turkse club beleeft tot dusver een teleurstellend seizoen en staat slechts zevende.

Meer nieuws uit Ajax

Meest gelezen