AFC-verdediger komt vervroegd naar de Westmaat: Thomas van den Houten nu al ’Blauw’

Thomas van den Houten, hier met Telstar in actie tegen NAC.
© Archieffoto
Bunschoten-Spakenburg

Thomas van den Houten maakt vervroegd de overstap van AFC naar Spakenburg. De verdediger zou eigenlijk na dit seizoen aansluiten, maar komt nu per direct over naar de Westmaat.

De geruchten dat een winterse transfer van de linkspoot (29) in de maak was, deden al langer de ronde. Dat Spakenburg instemde met de ontbinding van het contract van linksback Mitchell de Zwart, die niet voldeed aan de verwachtingen en terugkeert naar DOVO, was een teken aan de wand. En toen er foto’s opdoken van het trainingskamp van Spakenburg in Marbella waarop Van den Houten te zien was, twijfelde niemand er meer aan dan de overstap in kannen en kruiken was. ,,We zijn blij dat Thomas een half jaar eerder voor ons komt spelen, een zeer ervaren speler met een uitstekende mentaliteit’’, stellen de ’Blauwen’ op de eigen website. ,,Hoewel hij op meerdere posities inzetbaar is, heeft hij zijn sporen vooral verdiend als linkervleugelverdediger. We verwachten dat hij aan de linkerflank het nodige aan ons spel kan toevoegen.’’

Het is nog niet duidelijk of de oud-speler van onder meer Telstar en het Belgische ROC Charleroi al speelgerechtigd is voor de hervatting van de competitie van komende zaterdag, op bezoek bij Koninklijke HFC. De overschrijving moet nog door de KNVB goedgekeurd worden. Datzelfde geldt nog steeds voor die van Robin Eindhoven, die eind oktober al (tussentijds) bij Spakenburg tekende, maar nog altijd op groen licht wacht om voor de huidige nummer tien van de tweede divisie uit te mogen komen. ,,Dat heeft te maken met het feit dat we de aanvraag, die de KNVB destijds afkeurde, in het nieuwe jaar opnieuw moesten indienen’’, verheldert Hugo Bol, lid van de technische commissie, die benadrukt dat er ’geen verdere complicaties’ zijn. ,,Ik verwacht dat het één dezer dagen afgerond zal worden en ze alle twee gewoon kunnen spelen zaterdag.’’

De komst van het duo gaat overigens ten koste van Didi van Gelder de la Torre en Juan Pablo Jochems Zapata, die officieel niet langer deel uitmaken van de A-selectie.

Gisteravond sloot Spakenburg het trainingskamp op Spaanse bodem af met een 4-0 zege op Lincoln Red Imps FC. Zowel Van den Houten als Eindhoven kwam tegen de 23-voudig kampioen van Gibraltar tot scoren. De andere treffers waren van Barry Beijer en Kevin Sterling.

Meer nieuws uit Sport Gooi

Meest gelezen