Laatste dag voor FC Volendam in de Spaanse zon; Antonucci fiets voor eerst in tien jaar [video]

Sant Feliu de Guixols

De laatste training alweer voor FC Volendam in de Spaanse zon, dinsdagochtend. Woensdag vliegt de selectie in alle vroegte terug naar Nederland.

Er zijn wel wat opstartproblemen. Zo staan de voetballers en staf bij het kleine stadion waar getraind wordt voor een dichte poort. Na vijf minuten is dat opgelost, maar een groepje voetballers ontbreekt nog en het vermoeden is dat die naar het andere stadion in Sant Feliu de Guixols gefietst is. Overigens valt speler Samir Ben Sallam juist op doordat die al bij het stadion is, als de rest arriveert. Hij kent het plaatsje blijkbaar na een kleine week al goed en heeft een snellere route genomen. Nadat de rest al rustig aan een warming up is begonnen en er nog een kattendrol van het veld verwijderd wordt, druppelen de laatste vier binnen.

Onder de achterblijvers ook Francesco Antonucci en voor de twintigjarige Belg is de dagelijkse fietstocht van het hotel naar het voetbalveld en terug een behoorlijke onderneming. „Ik denk dat ik een jaar of tien was toen ik voor het laatst op een fiets zat. Dus was het de eerste dag wel even wennen en zat ik niet heel stabiel. Het is inmiddels stukken beter en ik vind het wel leuk.”

(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Kevin Visser zet aan voor zijn dertig meter sprint.
© Foto Mediahuis

Er wordt stevig getraind en het fanatisme komt bij de spelers naar boven als trainers Ruben Jongkind en Freek de Boer de tijden meten bij een dertig meter sprint. ’Winnaar’ is Micky van de Ven, die als enige onder de vier seconden klokt en dat zelfs driemaal (3,91 als beste tijd). Afsluiting is een wedstrijdje latje trappen en tot groot leedvermaak van zijn teamgenoten verliest aanvoerder Kevin Visser. Zijn straf: de ballen opruimen.

Keeper Mitchel Michaelis blijft als enige deze slotdag achter in het hotel. Hij voelde zich al enkele dagen niet lekker en maandagmiddag had hij ineens 39 graden koorts. Na een goede nachtrust voelt hij zich dinsdag al wel wat beter. Hij luncht mee en kijkt daarna nog even toe bij teamgenoten tijdens een potje toepen, het favoriete kaartspel van de Volendam-spelers.

Na het maken van een teamfoto bij het zwembad van het hotel dreigt het jongste selectielid Ibrahim el Kadiri (17) in het water gegooid te worden. Hij verzet zich met man en macht en uiteindelijk geven zijn teamgenoten het op en neemt Derry John Murkin uit eigen beweging nog wel een duik in het ijskoude water.

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen