Lisette Werter Groep is failliet, curator verwacht dat doorstartkandidaten zich melden

De copyshop aan de Dorpsstraat in Obdam.
© Cyclomedia
Obdam

De Lisette Werter Groep (LWG) in Obdam is failliet. Dat bevestigt curator Phil Klaver van Klaver & Janssen Advocaten in Alkmaar. Het faillissement is uit eigen beweging aangevraagd door LWG, want de salarissen konden niet meer betaald worden.

Klaver verwacht dat een aantal doorstartkandidaten zich zal melden bij LWG. Die hadden voor het faillissement ook al van zich laten horen. Zijn taak is om de gesprekken met die kandidaten in goede banen te leiden.

Bij ’de schoolboekenspecialist’ waren nog 29 werknemers in dienst. Zij worden allemaal ontslagen zodat ze in aanmerking komen voor de loongarantieregeling van het UWV. De partij die LWG overneemt kan zelf bepalen wie zemeenemen in het nieuwe bedrijf. „Hopelijk zijn dat ze allemaal.”

Tot een eventuele overname zal LWG proberen de onderneming en websites in de lucht te houden. Voorlopig zijn de copyshop Copy Power in Obdam en de Student To Go in het Horizon College te Alkmaar wel gesloten.

Fusie

De Lisette Werter Groep ontstond ongeveer tien jaar geleden uit een fusie tussen de Noord-Hollandse educatieve boekhandel Lisette BV (Obdam) en de Wertergroep uit Noord-Brabant en Limburg. De belangrijkste dienst van de bedrijven was het regelen van de logistiek rond de levering van schoolboeken. LWG omschreef haar aanbod als ’Alles behalve lesgeven in heel Nederland’. De directie bestaat uit Joan Peerdeman en Victor van Deelen.

Oorspronkelijk regelden Lisette BV en de Wertergroep alleen de logistiek rond de levering van schoolboeken. Na de fusie werd hun dienstverlening aan scholen flink uitgebreid. Zo konden die onder andere bij LWG terecht voor administratief personeel, het innen van collegegeld, verhuur van kluisjes, examenservice en meubilair.

Kinderdagverblijf ’t Stationnetje, dat eigendom is van Peerdeman, maakt geen onderdeel uit van het faillissement.

Meer nieuws uit West-Friesland

Meest gelezen