Trainingskamp FC Volendam: ‘fanatiek relaxen’ op Spaanse feestdag [video]

Volendam

Het is ‘gewoon hard trainen’ voor de selectie van FC Volendam, tijdens de kleine week op trainingskamp in de Spaanse kustplaats Sant Feliu de Guixols. Behalve maandag. Een toernooitje voetvolley in de ochtend en ’s middags mogen de spelers zelf weten wat ze gaan doen.

Aanvankelijk stond er wel een reguliere training gepland, maar dat bleek lastig te plannen omdat in Spanje 5 en 6 januari nationale feestdagen zijn. Er wordt dan ‘Los Reyes Magos’ gevierd, een soort Spaans sinterklaasfeest. Het zijn in dit geval de Drie Wijzen die cadeautjes meenemen en er zijn door het hele land optochten.

De Volendammers mogen na een rustig ontbijt en korte warming up een potje voetvolleyballen. Ontspanning, al geldt dat lang niet voor iedereen. Topsporters zijn fanatiek en willen altijd alles winnen en dus ook dit vriendschappelijke toernooi, waar overigens voor het winnende team wel ‘wildcards’ te verdienen zijn.

,,Iedere speler krijgt er daar in principe één van per seizoen. Het is een mogelijkheid om na de wedstrijd de training te laten schieten’’, legt assistent-trainer Sipke Hulshoff uit. ,,Dat is bijvoorbeeld voor de Belgische spelers een mogelijkheid om na een wedstrijd bij bijvoorbeeld MVV het weekend door te brengen bij hun familie in België. Die wildcards willen ze graag winnen, dus er staat bij dit voetvolley echt wel wat op het spel.’’

Aanvoerder Kevin Visser, mogelijk de meest fanatieke en sowieso de meest aanwezige deelnemer op het strand, sleept met zijn team die prijs in de wacht.

Lees ook: Trainingskamp FC Volendam in Spanje weloverwogen beslissing

Meer nieuws uit FC Volendam

Meest gelezen