Tuur Houben levert contract in bij Telstar vanwege familieomstandigheden

Velsen-Zuid

De Belgische middenvelder Tuur Houben heeft na een halfjaar zijn contract ingeleverd bij Telstar. Hij wil vanwege het overlijden van zijn oma en slechte gezondheid van zijn opa weer bij zijn familie in de buurt wonen.

Voor Houben voelde het niet prettig om ver van huis te wonen. Daarom is hij teruggekeerd naar zijn familie in Sint-Truiden. ,,Ik merkte in december dat ik naar huis wilde. Het was erg leuk en gezellig bij Telstar, maar ik wil graag bij mijn familie zijn. Mijn oma is net overlijden en met mijn opa gaat het qua gezondheid niet goed. Dat ik weinig heb gespeeld speelt natuurlijk ook mee.

De oud-speler van Leuven OH en MVV kwam afgelopen zomer op voorspraak van trainer Mike Snoei de overstap naar Telstar. Snoei vertrok echter nog voor de start van het seizoen naar De Graafschap. Onder diens opvolger Andries Jonker kwam Houben in de eerste seizoenshelft niet verder dan drie invalbeurten van in totaal 33 minuten. De 23-jarige speler was lange tijd uit de roulatie door een complexe breuk in zijn middenhandsbeentje.

Trainer Andries Jonker betreurt het vertrek van Houben. ,,Natuurlijk is het jammer als iemand vertrekt. Tuur heeft dan niet heel veel minuten gemaakt, maar was wel degelijk onderdeel van de groep en de club. Bovendien is Tuur een prima jongen om mee te werken en een goede voetballer.”

Houben richt zich op een vervolg van zijn loopbaan in België. ,,Ik ben in gesprek met clubs die uitkomen op het derde en vierde niveau.”

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen