Telstar verslaat Jong AZ

Velsen-Zuid

Meer punten in de tweede seizoenshelft pakken dan in het eerste deel. Dat is de nieuwe doelstelling van Telstar. De ploeg slaagde in de eerste ‘heenwedstrijd’ in die opdracht. Jong AZ werd zondag in Velsen-Zuid met 3-1 verslagen. En dat was beter dan de 0-0 van 12 augustus.

Na een kleine twintig minuten kwam Telstar op gelukkige wijze op voorsprong. Jong AZ verdediger Joey Jacobs kopt de bal na een voorzet pardoes langs zijn eigen keeper Jasper Schendelaar. De thuisploeg kreeg daarna enkele kansen om de voorsprong ruimer te maken, maar de mogelijkheden werden niet omgezet in treffers.

De tweede helft begon met een domper voor Telstar. Na een ongelukkige botsing moest keeper Sven van der Maaten geblesseerd het veld verlaten. Hij werd vervangen door de 21-jarige Abdel El Ouazzane, die daarmee zijn officiële debuut voor de Velsenaren maakte. Normaliter zou Anthony Swolfs, die de eerste vijftien duels in de basis stond, de plek van Van der Maaten over moeten nemen. De Belg kampt echter met een ernstige rugblessure en was dus niet inzetbaar.

Telstar bleef na rust de bovenliggende partij. Een schot van Shayne Pattinama had een beter lot verdiend, maar hij zag zijn inzet op de lat eindigen. De eerste de beste serieuze kans van Jong AZ leverde de gelijkmaker op. Tiijan Reijnders schoof de bal beheerst binnen. Lang stond de 1-1 niet op het scorebord want een minuut later knalde Elayis Tavsan de bal heerlijk binnen, 2-1. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd schoot Schaquiil Sno de bal ook nog tegen de lat. In de zeven extra speelminuten, door het uitvallen van Van der Maaten, pakte Reda Kharchouch nog zijn doelpunt mee. Voor de wedstrijd had hij een bronzen stier ontvangen als topscorer van de tweede periode. Daarin scoorde hij tienmaal in tien wedstrijden. Na zondag staat hij op dertien treffers.

Door de zege bezetten de Velsenaren na de eerste seizoenshelft keurig de tiende plek in de eerste divisie en heeft de ploeg nog altijd zicht op een plek in de play-offs.

Meer nieuws uit Telstar

Meest gelezen