Premium

Jeugdzorgcomplex Transferium in Heerhugowaard staat te koop: eigenaar Woonwaard wil opbrengst investeren in bouw huurhuizen

Jeugdzorgcomplex Transferium in Heerhugowaard staat te koop: eigenaar Woonwaard wil opbrengst investeren in bouw huurhuizen
Transferium, in gebruik bij Parlan Jeugdhulp, is door Woonwaard in de verkoop gezet.
© Archieffoto Held Drone-Service
Heerhugowaard

Transferium in Heerhugowaard staat sinds vrijdag te koop. Corporatie Woonwaard, de Alkmaarse eigenaar van het woon-/zorgcomplex aan De Vork, geeft belangstellenden tot 30 januari om een bod uit te brengen.

Woonwaard heeft eerder dit jaar in deze krant al aangekondigd dat Transferium (ruim 7600 vierkante meter) in de etalage zou komen te staan.

Onzeker

Reden hiervoor is onder meer dat huurder Parlan het contract met 18 gemeenten in Noord-Holland Noord voor gesloten jeugdzorg is kwijtgeraakt aan Horizon in Bakkum. En onzeker is of de jeugdzorgorganisatie het object met tien woonunits, kantoren, sportzalen en keuken/restaurant volledig kan blijven gebruiken.

Huurcontract

Voorwaarde voor kandidaat-kopers is dat zij het doorlopende huurcontract met Parlan evengoed respecteren. Dat loopt tot 2036 en daarmee is negen ton per jaar gemoeid.

Transferium is in 2009 gebouwd voor circa 30 miljoen euro. Woonwaard biedt het aan zonder vraagprijs. De opbrengst wordt geïnvesteerd in woningbouw.

Partijen die interesse hebben, kunnen informatie over de verkoopprocedure krijgen via de corporatie. Zij krijgen toegang tot een virtuele dataruimte, die de dag voor kerst open wordt gesteld.

Afweging

,,We hebben de afweging gemaakt of we het pand, dat zo specifiek voor jeugdzorg is ontwikkeld, nog in portefeuille willen houden’’, aldus Woonwaard-directeur Joke van den Berg. Die is uiteindelijk negatief uitgevallen.

,,Transferium is het enige maatschappelijke vastgoed van Woonwaard waarin kortdurend verblijf en behandeling centraal staan. De vraag naar betaalbare huizen is groot. We willen ons concentreren op bouw van voldoende huurwoningen, inclusief woningen en woonvormen voor mensen die zorg en begeleiding krijgen’’, licht Van den Berg toe.

Meer nieuws uit Alkmaar

Meest gelezen