Kinderen helpen elkaar: Werenfridus-brugklassers schaatsen dik 10 mille bij elkaar voor Leergeld

1/2
Hoorn

Zo’n 230 brugklassers van Taborschool Werenfridus hebben met de jaarlijkse sponsorschaatstocht op ijsbaan De Westfries een recordbedrag opgehaald.

De cheque die vrijdagmorgen na het schaatsen werd overhandigd, aan iemand van de stichting Leergeld West-Friesland, was bijna te klein om het hele bedrag op kwijt te kunnen: 10.086,67 euro. Nog nooit zo veel geld opgehaald, juichte brugklascoördinator Steffie Nelissen. Elke leerling heeft dus gemiddeld bijna 44 euro opgehaald. De werkelijke bedragen liepen nogal uiteen, van een paar tientjes tot 180 euro. Nelissen kan niet goed verklaren waarom het nu een recordbedrag is geworden. ,,Misschien wel het doel. Dat is dit jaar voor de kinderen toch wat dichterbij dan andere doelen die we hebben gesteund, zoals vorig jaar de stichting Edukans voor Malawi.’’

De stichting Leergeld helpt kinderen uit gezinnen die weinig geld te besteden hebben, zodat zij met hun leeftijdsgenootjes ook gewoon aan allerlei activiteiten mee kunnen doen. Aan schaatsen bij voorbeeld. Dat maakt de cirkel rond.

Meer nieuws uit West-Friesland

Keuze van de redactie

Lees hier de digitale editieVolg ons